Home

Nieuws 4 reacties

Consument wil meer betalen voor kwaliteitsvlees

Boxtel - Het belang van vlees voor de consument is onverminderd erg groot, zo blijkt uit de Vion Consumer Monitor, een onderzoek dat onder 2.500 mensen wordt gehouden door GfK.

Voor zes op de tien consumenten mag een goed stuk vlees best weleens wat duurder zijn. Daarnaast waardeert de consument biologisch vlees en vlees met een welzijnskeurmerk steeds meer omdat dit voor kwaliteit staat in hun ogen. Ook stijgt de bereidheid om een meerprijs voor dit soort vlees te betalen, met name bij de jongeren. Dierenwelzijn, klimaateffecten en ketentransparantie zijn zaken waar de jongere consumenten kritisch naar kijken en goed over geïnformeerd willen worden. Het merendeel van de consumenten (62 procent) vindt dat Nederlands vlees van uitstekende kwaliteit is. Dit vertaalt zich ook in een stijgende voorkeur voor Nederlands vlees en de bereidheid hier iets meer voor te willen betalen.

Vlees is lekker

Vooral jongeren (63 procent) vinden vlees een onmisbaar onderdeel van hun voeding. Daarnaast zien ze de consumptie van vlees als gezond en is het voor velen het lekkerste onderdeel van de warme maaltijd. Als ze geen traditionele maaltijd met vlees eten dan eten ze een variant die verrijkt is met vlees.

Laatste reacties

 • KGB

  kijk ,de vega-fundamentalisten doen er alles aan om het tegendeel te beweren.... mooi nieuws!!!!

 • j.verstraten1

  wel het hele verhaal lezen.
  Dierenwelzijn, klimaatgedoe en ketentransparantie worden op dit forum vaak afgedaan als onzinnig gedoe. Maw consument wil meer betalen, maar daar moeten ondernemers wel iets extra's voor doen.

 • veldzicht

  Als de mensen zo,n onderzoek onder de neus krijgt geschoven is het zo makkelijk ergens voor of tegen te zijn,
  maar wat stelt dat nog voor als er geen enkel gevolg aan verbonden is.

 • g.g

  De burger wil wel meer betalen, de consument niet.
  en die laatste gaat het om in de winkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.