Home

Nieuws

3 miljoen subsidie voor asbestsanering Brabant

Den Bosch - Boeren en eigenaren van woonboerderijen in Noord-Brabant saneren de komende twee jaar vijftig voetbalvelden aan asbest in hun daken.

De eigenaren laten binnen het project 'Asbest eraf, zonnepaneel erop' direct zonnepanelen op de vernieuwde daken terugplaatsen. Dat wil althans de provincie, die via een landelijke regeling voor de operatie in totaal ruim €3 miljoen beschikbaar stelt. Een voetbalveld is circa 7.000 m2 groot.

Succesvol

Met de hernieuwde openstelling wil de provincie naar eigen zeggen het succes herhalen van de afgelopen twee jaar. Van juni 2013 tot juni 2015 is in Noord-Brabant 385.461 m2 asbest gesaneerd. De zonnepanelen die daarvoor in de plaats zijn gekomen, hebben een vermogen van 7.525.030 Wattpiek. Dat komt overeen met de elektriciteitsbehoefte van zo'n 2.000 huishoudens met vier personen.

De landelijke doelstelling is om 4 miljoen vierkante meter aan asbest te saneren. Hiervoor hebben het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Land- en Tuinbouworganisatie en de provincies een convenant gesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.