Home

Nieuws

Waterschappen bezorgd over verkiezingen

Groningen - Voor het eerst worden de verkiezingen voor Provinciale Staten gecombineerd met de waterschapsverkiezingen. Dat deze verkiezingen volgende maand samen worden gehouden, baart dijkgraaf Alfred van Hall van waterschap Hunze en Aa's in Groningen zorgen.

"Er is er veel landelijke belangstelling voor deze regionale verkiezingen. Straks in maart staan de provincies en hun problemen centraal. We moeten ervoor zorgen dat de premier niet alle aandacht naar zich toe trekt en de kiezer alleen denkt dat we de Eerste Kamer kiezen", vertelt Van Hall in het NOS Radio 1 Journaal.

 

Op de schop

De opkomst van de waterschapsverkiezingen lag in 2008 rond de 23 procent. Dat is volgens Van Hall onbegrijpelijk voor een land dat grotendeels onder de zeespiegel ligt. "Ons land moet op de schop en aangepast worden aan de klimaatverandering. Daarnaast zijn we volop bezig met het dijkbeheer. De kiezer heeft echt wat te kiezen."

Op 18 maart vinden bestuursverkiezingen plaats in 22 Nederlandse waterschappen, gelijktijdig met de Provinciale Statenverkiezingen. Alleen het kersverse fusiewaterschap Vechtstromen doet niet mee. Daar zijn in november 2013 al verkiezingen geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.