Home

Nieuws 3 reacties

Verontreinigd voer: 22 biobedrijven op slot in Noord-Duitse deelstaat

Schwerin - In de Noord-Duitse deelstaat Meckelenburg-Voor-Pommeren is opnieuw een groot aantal biobedrijven gesloten voor levering van producten omdat ze met het gewasbeschermingsmiddel metalaxyl belast voer hebben ingezet.

Dat heeft het landbouwministerie van dit bondsland maandag laten weten.

In totaal gaat het nu om 22 bedrijven van uiteenlopende soort en omvang. Begin december waren hier al een dozijn biolegbedrijven gesloten om dezelfde reden. Volgens bewindsman Till Backhaus betreft het een kleine 2.000 ton als biologisch gedeclareerd voer dat geleverd is door een Nederlandse voerhandel. "De biologische landbouw ondervindt hiermee een nieuwe terugslag in de strijd om het vertrouwen van de consument", vindt Backhaus, die er alles aan wil gaan doen om op dit punt een omkeer ten goede te bewerkstelligen. Onder meer pleit hij voor sterkere eigen controles op de bedrijven. Overigens ging vorige maand ook in Nedersaksen een flink aantal bedrijven dicht als gevolg van deze voerkwestie.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Weet iemand het naam vind van het bedrijf dat voer dat geleverd is door een ===> Nederlandse voerhandel.
  Valt steeds vaker op,.
  -het buitenland vind iets, met als steeds vaker de oorzaak NL.
  -maar NL vind niets.
  -Trustfeeds is er voor de buhne, mag niets, kan niets, op zich al een rare opzet van Nevedi.
  -wordt het voor weleens gecontroleerd in NL, zoja in welke labs?
  -heeft iemand een lijst met namen van die labs?

 • aarthamstra1

  ,DAAR gaan we weer de grote (Cargrill ) mogen niet worden gecontroleerd
  Een voerhandelaar uit Holland Net te groot voor het Nvwa En de rest van laf Holland houd zijn bek .Dit voer word verbouwd in landen met andere regels en normen. Ze weten het wel maar zeggen niets/ Kon wel eens wat winst kosten.VOC mentaliteit.

 • Mozes

  Biologisch voer moet helemaal niet gekocht worden. Het moet van eigen grond komen, dát is pas biologisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.