Home

Nieuws 2 reacties

Trekkerchauffeur in buitenland moet rijbewijs eerder wissselen

Den Haag – Trekkerchauffeurs die in Duitsland en België op de openbare weg rijden met een trekker, moeten zodra het T-rijbewijs op 1 juli dit jaar in Nederland van kracht wordt hun rijbewijs vernieuwen. Dat blijkt uit informatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Bestuurders in Nederland kunnen het T-rijbewijs laten bijschrijven als het B-rijbewijs vervangen moet worden. Tot die tijd is een aparte aantekening voor een T-rijbewijs niet nodig. Deze aantekening is wel van belang voor bestuurders die in Duitsland en België op de trekker rijden, omdat deze landen eigen rijbewijzen voor landbouwvoertuigen hebben. "Verder het is niet noodzakelijk om direct te wisselen, want de voor het tijdstip van inwerkingtreding behaalde B-rijbewijs geeft tot het tijdstip van de reguliere vernieuwing ook de bevoegdheid tot het besturen van landbouwvoertuigen", aldus het ministerie.
Personen die voor 1995 een trekkercertificaat hebben gehaald en nooit een rijbewijs hebben gehaald, zullen opnieuw het T-rijbewijs moeten halen. Sinds 1995 wordt het trekkercertificaat centraal geregistreerd, daarvoor gebeurde dat niet.
De kosten van het T-rijbewijs zijn ongeveer €40 voor het theorie-examen en €230 voor het praktijkexamen.

Laatste reacties

  • mpowersports

    waarschuwing aan allen, de informatie hierboven is foutief, het T rijbewijs is een nationaal rijbewijs en is in het buitenland niet bautomatisch erkent, in duitsland mag je er niet mee rijden, om in duitsland bijv. trekker met aanhanger te mogen rijden moet je als buitenlander in het bezit zijn van rijbewijs klasse C1E  of het duitse rijbewijs T (dit laatste is enkel mogelijk als men een gewone verblijfplaats in duitsland hebt, er dus woont mininmaal 185 dagen)

  • mpowersports

    de boete in duitsland voor het rijden van een trekker zonder het benodigde Nederlands rijbewijs Klasse C1E of Duits rijbewijs Klasse T kost 1500,- euro, ter plekke te betalen anders ga je de cel in.

Of registreer je om te kunnen reageren.