Home

Nieuws

Selten begint vleesbedrijf in België

Mol - Willy Selten, de vleesverwerker die in het nieuws kwam vanwege het grote paardenvleesschandaal, is een vleesverwerkend bedrijf begonnen in het Belgische Mol. Het Brabants Dagblad meldt dit donderdag. Selten doet dit volgens de krant samen met zijn zoon.

De Belgische en Nederlandse warenautoriteiten hebben elkaar hier niet van op de hoogte gesteld. Het is voor Europarlementariër Esther de Lange (CDA) reden om in Brussel opnieuw te hameren op scherpere controle.

Het paardenvleesschandaal kwam in 2013 aan het licht. Selten zou paardenvlees in rundvlees hebben verwerkt en het als puur rundvlees hebben verkocht. Vijftig miljoen kilo vlees afkomstig van Willy Selten moest in heel Europa uit de markt worden gehaald. Op 24 maart begint de strafzaak tegen de Osse vleesverwerker.

Of registreer je om te kunnen reageren.