Home

Nieuws 18 reacties

Schreijer-Pierik: Duitse collega belangrijker dan Nederlandse

Straatsburg - CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik hecht meer belang aan samenwerking met haar Duitse geestverwanten binnen de EVP-fractie, dan aan een gezamenlijk optreden van Nederlandse parlementariërs uit verschillende partijen. Dat zegt Schreijer-Pierik in gesprek met Boerderij.

Volgens Schreijer-Pierik hebben Nederlandse belangenbehartigers niet voldoende in de gaten hoe de hazen in Europa lopen.  "Het verwondert mij dat ze niet weten hoe de politieke verhoudingen in Europa zijn", zegt zij. "Ik moet eerst mijn eigen fractie overtuigen. Als ik die mee heb, ben ik een stap verder. Daarna kijk ik naar de sociaal-democraten."

De CDA-politica doelt op het feit dat in het Europees parlement de dienst wordt uitgemaakt door twee grote fracties:  de christendemocratische EVP en de sociaaldemocratische S&D-fractie.  Binnen haar eigen fractie is het van belang om het Duitse smaldeel daarbinnen voor de standpunten te winnen, zegt Schreijer-Pierik. De Duitse christendemocraten hebben een grote stem in de 221 leden tellende EVP-fractie.

Volgens Schreijer-Pierik is Nederland doorgeschoten in de uitvoering van Brusselse regelgeving. "Een Duitse collega van mij in het Europarlement zegt daarover: Die Holländer sind verrückt. En nu ik hier zit, denk ik ook dat hij gelijk heeft. Wij willen het beter doen en denken dat de rest wel volgt.  Wij moeten in Nederland een beetje pas op de plaats maken."

Laatste reacties

 • w v gemert

  Ik heb nog een advies , neem een wet aan waarin staat dat de individuele landen de Europese wetten moeten uit voeren en indien een land daar overheen wil (hogere eisen) zij eerst toestemming moeten vragen aan Europa met degelijke onderbouwing. Het omgekeerde van de huidige situatie . Aanvechten van de boven Europese eisen en wetten is onbegonnen werk en eigenlijk altijd kansloos. Wat stelt een Europa op dit vlak dan nog voor, voor mij niets, helemaal niets 0,000000.

 • schoenmakers1

  mooie boodschap voor dijksma, of zou het haar weer niets interesseren

 • J@gertje

  Hè hè, eindelijk iemand die in Brussel durft te zeggen dat Nederland altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn.
  Klasse Annie!

 • J@gertje

  @schoenmakers1, deze boodschap kan niet alleen Dijksma, maar het hele kabinet in zijn zak steken.

 • koestal

  Er zitten niet zoveel agrarische belangenbehartigers in Brussel.

 • sexbom

  JE SUIS ANNIE

 • Jongman

  Toppertje die Annie, moesten we honderd van hebben.

 • ed12345

  Ik sluit me helemaal aan bij #6 en #7

 • bramegberts1

  pas op de plaats met Natura en PAS; Super Annie hou jij je tassie maar goed vast want voor je het weet wil Mark Rutte met je dansen. Sie sind ja immer ganz verruckt.

 • tess

  klasse Annie ga zo door en ga voor gerechtigheid

 • agro1

  als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen!!!!!

 • Elevage

  leuk dit bericht!!!

 • ed12345

  Agro1ik denk niet dat je wantrouwig hoeft te zijn bij deze dame
  Bramegberts je had beter kunnen schrijven
  Sie sind ja immer ganz(en)verruckt
  ik zou wel eens willen weten hoe onze oosterburen het ganzenprobleem aanpakken

 • koestal

  Annie woont toch al dicht bij de Duitse grens

 • rauw12

  waarom is duitsland de derogatie kwijtgeraakt!!!

 • LUCTOR

  Ik kan het Dijksma nog niet eens verwijten dat we hier het beste jongetje van de klas willen zijn dit hebben we voor het grootste deel te danken aan haar voorgangers Jozias en Laurens jan.

 • koestal

  Annie,kop d,r veur

 • anton1937

  Je suis Annie,is de juiste term om je lef in het EU parlement te ondersteunen. Klasse Annie

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.