AlgemeenNieuws

Schreijer-Pierik: Duitse collega belangrijker dan Nederlandse

Straatsburg – CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik hecht meer belang aan samenwerking met haar Duitse geestverwanten binnen de EVP-fractie, dan aan een gezamenlijk optreden van Nederlandse parlementariërs uit verschillende partijen. Dat zegt Schreijer-Pierik in gesprek met Boerderij.

Volgens Schreijer-Pierik hebben Nederlandse belangenbehartigers niet voldoende in de gaten hoe de hazen in Europa lopen.  “Het verwondert mij dat ze niet weten hoe de politieke verhoudingen in Europa zijn”, zegt zij. “Ik moet eerst mijn eigen fractie overtuigen. Als ik die mee heb, ben ik een stap verder. Daarna kijk ik naar de sociaal-democraten.”

De CDA-politica doelt op het feit dat in het Europees parlement de dienst wordt uitgemaakt door twee grote fracties:  de christendemocratische EVP en de sociaaldemocratische S&D-fractie.  Binnen haar eigen fractie is het van belang om het Duitse smaldeel daarbinnen voor de standpunten te winnen, zegt Schreijer-Pierik. De Duitse christendemocraten hebben een grote stem in de 221 leden tellende EVP-fractie.

Volgens Schreijer-Pierik is Nederland doorgeschoten in de uitvoering van Brusselse regelgeving. “Een Duitse collega van mij in het Europarlement zegt daarover: Die Holländer sind verrückt. En nu ik hier zit, denk ik ook dat hij gelijk heeft. Wij willen het beter doen en denken dat de rest wel volgt.  Wij moeten in Nederland een beetje pas op de plaats maken.”

Beheer
WP Admin