Home

Nieuws 2 reacties

Schippers komt met actieplan antibiotica

Den Haag – Minister van volksgezondheid en sport Edith Schippers komt dit voorjaar met een actieplan voor een integrale aanpak van antibioticaresistentie in de veehouderij en de humane gezondheidszorg.

"Het is van groot belang dat dit onderwerp met verscherpte inzet wordt aangepakt, door de overheid en door alle maatschappelijke organisaties die hier een rol in spelen. Daarom kom ik in het voorjaar met een actieplan voor een integrale aanpak van antibiotica resistentie. Uiteraard zal ook de internationale inzet hiervan onderdeel uitmaken. Grenzen zijn irrelevant en internationale actie is cruciaal", aldus Schippers.
Het antibioticabeleid in de veehouderij is ook gericht op het tegengaan van resistentie. Het beleid is ingezet met reductie van het gebruik van antibiotica. Voor 2015 is de doelstelling om het gebruik van antibiotica met 70 procent te verminderen ten opzichte van 2009.
Minister Schippers en staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) zijn in overleg met de betrokken veehouderijsectoren en de Diergeneesmiddelenautoriteit SDa in overleg over het beleid na 2015, dat gericht moet zijn op een verdere vermindering van resistentievorming en resistentieverspreiding in de veehouderij.

Laatste reacties

  • niek brabant

    70%, nou nou maak er meteen 90% of 100% van. blijf wel realistisch. zo weinig mogelijk ok maar als het moet dan moet het. en dan niet vast houden aan politieke doelstellingen ( dat doen de politici maar).

  • gjcamps

    Schippers moet eens een bezoek brengen aan Schippers in Bladel, krijgt ze meteen oplossingen voor antibiotica reductie!

Of registreer je om te kunnen reageren.