Home

Nieuws 1 reactie

'Rituele slacht niet strijdig met EU-regels'

Brussel - Het recht te geloven inclusief de toepassing van rituele slacht is niet strijdig met de regels voor de slacht. Dat stelt Europees Commissaris Vytenis Andriukaitis (Gezondheid en Voedselveiligheid) in antwoord op vragen van niet-gebonden Europarlementariërs.

De vragenstellers zien een paradox in de Europese regelgeving die enerzijds vereist dat dieren bij het slachten of doden zodanig worden behandeld dat 'de dieren elke vermijdbare opwinding of pijn of elk vermijdbaar lijden wordt bespaard'. Die regel geldt echter niet voor ritueel slachten, mits de rituele slacht gebeurt in een slachthuis. Europees commissaris Andriukaitis zegt dat de Europese Unie de vrijheid van godsdienst respecteert, waartoe ook de rituele slacht behoort.

Eén reactie

  • joohoo

    Daar draaid je maag van om!

Of registreer je om te kunnen reageren.