Home

Nieuws

Rijst uit Fukushima goedgekeurd

Fukushima –Rijst uit de Japanse prefectuur Fukushima is voor het eerst sinds in 2011 een nucleaire ramp in het gebied plaatsvond goedgekeurd voor consumptie. Dat meldt de lokale overheid.

In 2012 en 2013 werden hele kleine hoeveelheden rijst in het gebied geteeld en voor tests aangeboden. Er werd toen echter meer dan 100 becquerel straling per kg  aangetroffen, en de minuscule oogsten werden vernietigd. Na een aardbeving, tsunami en nucleaire "meltdown" heeft Japan de landbouwproductie in grote delen van Fukushima stilgelegd en mensen geëvacueerd. Later keerden veel mensen terug maar bleef de export van landbouwproducten uit de gebieden verboden. Nadat Japan zelf de export weer toestond, stelde Zuid-Korea een eigenstandig importverbod voor producten uit getroffen gebieden afgekondigd. Zuid-Koreaanse experts brachten vorige maand een bezoek aan Japanse testfaciliteiten en keren binnenkort terug voor een tweede ronde.

Of registreer je om te kunnen reageren.