Home

Nieuws 4 reacties

Reorganisatie bij LLTB

Roermond - De Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) gaat op de schop. De ledenraad heeft donderdagavond haar akkoord gegeven voor een reorganisatie. Een aantal directie-, management- en beleidsfuncties vervalt. Twaalf medewerkers moeten weg. De LLTB wil op een 'projectmatige wijze' werken.

Algemeen directeur Klaas van Mierlo stelt in een persverklaring: "De traditionele belangenbehartiging over zaken als ruimtelijke ordening en bijvoorbeeld huisvesting van arbeidsmigranten of wildschade blijft belangrijk. Maar daarnaast is er een maatschappelijke opgave bijgekomen waarin van boeren en tuinders wordt gevraagd hun ontwikkelingsruimte in hun eigen omgeving te verdienen en de meerwaarde van hun agrarische onderneming voor voedsel, welvaart en landschap zichtbaar te maken. De hedendaagse boer moet niet alleen uitblinken in zijn of haar vakmanschap en ondernemerschap, maar ook nog eens een persoon zijn die dat op een toegankelijke wijze doet met respect voor mens, dier en omgeving. Op al die gebieden willen we ondersteuning bieden."

Laatste reacties

 • w v gemert

  Klaas van Mierlo, wij moeten ontwikkelingsruimte verdienen wat een onzin. De wet bepaalt zonder aanziens des persoon wat wel en niet kan, Klaas u verkwanseld de belangen van boeren (groep ondernemers) door alleen voor deze categorie te stellen dat ontwikkelingsruimte verdient moet worden. Wat vindt u van ontwikkelingsruimte van :
  transport bedrijven ,supermarkten , tankstations en vult u zelf maar aan. De wet bepaalt alle overige lulkoek is willekeur , goed voor een bananen republiek.

 • Groteherm

  @w v gemert: Voor agrarische ondernemers van het type : 'Ik heb recht op mijn vergunning en verder met niemand iets te maken', zie ik geen zonnige toekomst in het verschiet. Voedsel, natuur en landschap en welvaart gaan ons allemaal aan. Aan de agrarische sector dus de schone taak om haar meerwaarde voor de samenleving zichtbaar te maken. In Limburg ontmoet de wil van boeren en tuinders om te produceren met respect voor mens, dier en omgeving juist veel waardering. In ruil voor omgevingsgericht werken krijgen ze juist alle ruimte om hun bedrijf te ontwikkelen. Geen contraproductieve regelgeving over dakgoothoogte, bouwblokbeperking of dieraantallen, maar in goede dialoog met de buren en de gemeente kijken waar wat wel en niet kan. Geen vergunningcriteria afvinken of bureaucratische duurzaamheidsmaatlatten, maar samen naar goede oplossingen kijken. Nog anders gezegd: niet vinken, maar vonken. En het werkt!

 • schoenmakers1

  Groteherm, hebben de ondernemers in limburg dan niet met natura 2000 te maken?

 • Groteherm

  Zeker wel!! Maar Natura2000/PAS is een veelkoppige draak, die nu al zeven jaar vuur spuwt. Provincies en gemeenten kunnen hooguit roeien met de beste riemen die ze hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.