AlgemeenNieuws

PvdA wil opheldering over nieuw geitenbedrijf

Den Haag – De PvdA in de Tweede Kamer wil opheldering over de vestiging van een nieuw melkgeitenbedrijf, vlak over de Nederlands-Belgische grens.

Tweede Kamerleden Tjeerd van Dekken en Agnes Wolbert willen weten of het klopt dat de geiten in het Belgische Molenbeersel niet gevaccineerd zijn tegen Q-koorts.

Wolbert en Van Dekken vragen van de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Volksgezondheid ook opheldering over een onderzoek van Q-support, waaruit blijkt dat 57 procent van de mensen van wie bekend is dat ze Q-koorts hebben gehad, nog steeds gezondheidsproblemen ondervindt.

De Q-koortsepidemie heeft meer dan vierduizend mensen besmet, van wie er 25 zijn overleden. Meer dan duizend mensen kampen met voortdurende meer of minder ernstige gezondheidsproblemen.

Q-Support is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het leven geroepen om advies en begeleiding te verlenen aan Q-koortspatiënten. Tot nu toe hebben niet meer dan 13 procent van de patiënten met blijvende klachten zich bij Q-support gemeld, aldus Van Dekken en Wolbert.

Beheer
WP Admin