Home

Nieuws 9 reacties

PvdA wil opheldering over nieuw geitenbedrijf

Den Haag - De PvdA in de Tweede Kamer wil opheldering over de vestiging van een nieuw melkgeitenbedrijf, vlak over de Nederlands-Belgische grens.

Tweede Kamerleden Tjeerd van Dekken en Agnes Wolbert willen weten of het klopt dat de geiten in het Belgische Molenbeersel niet gevaccineerd zijn tegen Q-koorts.

Wolbert en Van Dekken vragen van de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Volksgezondheid ook opheldering over een onderzoek van Q-support, waaruit blijkt dat 57 procent van de mensen van wie bekend is dat ze Q-koorts hebben gehad, nog steeds gezondheidsproblemen ondervindt.

De Q-koortsepidemie heeft meer dan vierduizend mensen besmet, van wie er 25 zijn overleden. Meer dan duizend mensen kampen met voortdurende meer of minder ernstige gezondheidsproblemen.

Q-Support is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het leven geroepen om advies en begeleiding te verlenen aan Q-koortspatiënten. Tot nu toe hebben niet meer dan 13 procent van de patiënten met blijvende klachten zich bij Q-support gemeld, aldus Van Dekken en Wolbert.

Laatste reacties

 • breiberg

  verkiezingen zitten er weer aan te komen, waarom dan geen Kamervragen over natura 2000 gebieden bij de duitse grens
  nederlandsebedrijven worden uitgekocht of uitgerookt terwijl de duitsers net over de grens nieuwe bouwen.

 • schoenmakers1

  de politiek maakt meer kapot als je lief is

 • agratax2

  @breiberg. De verkiezingen komen er aan en daarom geen vragen over Natura 2000, er zou iets te positiefs voor de boer worden gezegd. Weg stemmen van de natuurliefhebbende burgers. Die enkele boer met zijn gezin telt wel mee in de verkiezing maar is niet van doorslaggevend belang.

 • polsbroek


  De politiek denkt alleen waar halen wij de meeste stemmen

 • Bloemestein

  We kunnen ook regionaal de boel een flink opkloppen en boeren kandidaten -als zij er al zijn- met voorkeursstemmen gaan kiezen. dit geldt ook voor de waterschappen, daar krijgt de dierentaliban ook steeds meer in de melk te brokkelen.

 • juur

  Noem je de boeren bestuurders de dierentaliban Die hun verantwoordelijkheid niet kennen Alles kan We hebben een gevarieerd platteland daar moet ook rekening mee worden houden. De Qkoorts heeft veel ellende veroorzaakt. Men gaat gewoon met oor en oogkleppen op verder. Daarom grijpt de Raad v State meer in.

 • Jan van het Zand

  In de Tweede Kamer hebben ze niks te doen?

 • Burnetti

  Heren: Q-koorts is een zoönose, een ziekte die van dieren op mensen overgaat. De grootste Q-koortsepidemie van de wereld ooit die in Nederland plaatshad en tussen 2006-2011 vanuit geitenstallen 40.000 mensen heeft besmet heeft helemaal niets met natuurbeleid te maken.

  Deze langdurig zieke mensen verdienen erkenning en geen ontkenning.

 • alco1

  @Burnetti. Is er een ontkenning dan?
  De grote vraag is: Hoe nu verder? Enten?

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.