AlgemeenNieuws

Polderkinderen boos over niet behandelen burgerinitiatief

Den Haag – De actiepgroep Polderkinderen, die tegen de ontpoldering van de polder bij Rhoon vecht, is ontevreden over de wijze waarop er met het burgerinitiatief wordt omgegaan. “Schandalig dat ons burgerinitiatief niet eens een rechtvaardig proces krijgt”, aldus Sharona de Klerk van de Polderkinderen.

De commissie Verzoekschriften en Burgerinitiatieven van de Tweede Kamer heeft geoordeeld op advies van de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu het burgerinitiatief met 40.000 handtekeningen niet-ontvankelijk te verklaren, omdat het onderwerp de afgelopen twee jaar al behandeld is in de Tweede Kamer. Een van de voorwaarden voor behandeling van een burgerinitiatief is dat het de afgelopen twee jaar niet op de politieke agenda mag hebben gestaan.

De bewoners van de polder zijn het hier niet mee eens, omdat de Kamerbehandeling volgens hen plaats vond nadat het burgerinitiatief was ingediend. “Het is een vreemde zaak dat er een partijdige commissie om advies gevraagd wordt over de ontvankelijkheid van het burgerinitiatief. De commissieleden zijn immers dezelfde personen als degenen die er belang bij hebben dat het project doorgaat”, aldus De Klerk.

Beheer
WP Admin