Home

Nieuws

Opnieuws banenverlies bij The Greenery

Barendrecht - Bij Groente- en fruithandel The Greenery zullen in 2015 opnieuw arbeidsplaatsen verloren gaan. Het gaat om 60 tot 65 arbeidsplaatsen, voornamelijk op het hoofdkantoor van de onderneming.

The Greenery heeft in het afgelopen jaar na een reorganisatie en een strikte beheersing van de ketenkosten een significante verbetering in het operationeel resultaat weten te bewerkstelligen. Dat meldt het bedrijf in een persverklaring. Ondanks de uiterst moeilijke marktomstandigheden alsmede een substantieel lager prijsniveau in de AGF-markt, zal de onderneming het jaar 2014 naar verwachting met een aanmerkelijk verbeterd nettoresultaat afsluiten. De definitieve jaarcijfers worden begin april gepubliceerd.

In 2015 verwacht de onderneming een voortzetting van moeilijke en sterk wisselvallige marktomstandigheden. Een verdere vereenvoudiging van het bedrijfsmodel is essentieel teneinde het bedrijf in de toekomst een solide winstgevende basis te kunnen bieden. In het kader van een verdere noodzakelijke beheersing van de bedrijfskosten zal de organisatiestructuur verder worden vereenvoudigd.

Dit leidt in 2015 tot een verlies van 60 tot 65 arbeidsplaatsen. De helft hiervan betreft het niet verlengen van tijdelijke arbeidscontracten. Er zullen ongeveer dertig arbeidscontracten voor onbepaalde tijd geschrapt worden. The Greenery is in 2015 gestart met een project waarbij de inhuur van uitzendkrachten wordt vervangen door flexibele arbeidsplaatsinvulling op basis van nieuwe arbeidscontracten.

Inmiddels heeft de ondernemingsraad in de planvorming positief geadviseerd. De vakbonden zijn geïnformeerd. De afgeslankte organisatiestructuur krijgt in het eerste kwartaal zijn definitieve vorm. Het proces tot vereenvoudiging is reeds in gang gezet. Medewerkers zijn geïnformeerd over de wijzigingen in de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.