Home

Nieuws 2 reacties

Oorzaak en bron furazolidonzaak onduidelijk

Rijswijk - De oorzaak en de bron van de furazolidon-besmetting kunnen niet worden vastgesteld. Dit meldt certificeringsorganisatie GMP+ in een bericht over de lessen die de club trekt uit de voer-affaire.

Direct na het openbaar worden van de zaak wezen zowel GMP+ als andere voerorganisaties en de toezichthouder NVWA veevoerhandelaar Van Kats in Lopik aan als bron en veroorzaker. Van Kats ontkent dat ten stelligste en inmiddels zijn er diverse aanwijzingen naar voren gekomen die aantonen dat de bewijsvoering tegen Van Kats zwak is. Zo zijn andere mogelijke oorzaken niet onderzocht en uitgesloten en trekt de NVWA zelf conclusies op grond van redeneringen die Van Kats juist zouden moeten ontlasten.

GMP+ stelt dat de furazolidon-kwestie de veevoersector wel veel geld heeft gekost. De kwestie toonde ook aan dat er nog diverse zwakheden zitten in de ketenborging. GMP+ heeft daarom maatregelen genomen om de controle op de voerstromen te verscherpen, om vaker en langduriger te controleren en scherper toe te zien op misbruik van GMP-keurmerken.

Laatste reacties

  • Ikke82

    Wat betaald van kats jou hiervoor klaas?

  • klaas.van.der.horst1

    Beste, betaalt schrijf je met een t dus. Voor het overige moet je die vraag stellen aan GMP+. Ik denk dat het een zaak is van voortschrijdend inzicht. De opsporingsdiensten weten dat er meer aan de hand is en kijken misschien ook in een andere richting.

Of registreer je om te kunnen reageren.