AlgemeenNieuws

Onrust over samenwerking Bol.com en Partij voor de Dieren

Den Haag – Op Twitter is onrust ontstaan over de samenwerking tussen internetwinkel Bol.com en de Partij voor de Dieren.

De politieke partij neemt deel aan het zogeheten partnerprogramma van Bol.com. Hierbij kunnen klanten via een link op de site van de Partij voor de Dieren producten kopen bij Bol.com, waarbij Bol.com hiervoor een vergoeding geeft aan de PvdD. Hoewel de PvdD een aantal suggesties doet, zoals een vegetarisch kookboek, kunnen alle producten die Bol.com verkoopt gekocht worden met steun aan de PvdD.

“Partij voor de Dieren is een van de 18.000 websites die zich hebben aangemeld voor het partnerprogramma van Bol.com”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het programma is onder voorwaarden voor iedere website toegankelijk. Naast de Partij voor de Dieren maakt bijvoorbeeld ook GroenLinks, het dierenasiel van Tiel, muziekverenigingen of stichtingen voor projecten in Afrika gebruik van het sponsorprogramma.

De PvdD reageert met enige verbazing op de ontstane onrust. “We doen dit al sinds eind 2012”, aldus een woordvoerder van het partijbureau. Dat de partij met het programma moederconcern Ahold van Bol.com ondersteunt, vindt de partij geen probleem. “Bol.com is een van de grootste webwinkels van Nederland, waar onze achterban ook producten koopt. Onze leden en onze websitebezoekers weten heel goed welke producten ze moeten kopen”, aldus de PvdD. De partij haalt via de link op de site enkele honderden euro’s per jaar op. De onrust is geen reden om het beleid te wijzigen.

Beheer
WP Admin