Home

Nieuws 31 reacties

Onrust over samenwerking Bol.com en Partij voor de Dieren

Den Haag – Op Twitter is onrust ontstaan over de samenwerking tussen internetwinkel Bol.com en de Partij voor de Dieren.

De politieke partij neemt deel aan het zogeheten partnerprogramma van Bol.com. Hierbij kunnen klanten via een link op de site van de Partij voor de Dieren producten kopen bij Bol.com, waarbij Bol.com hiervoor een vergoeding geeft aan de PvdD. Hoewel de PvdD een aantal suggesties doet, zoals een vegetarisch kookboek, kunnen alle producten die Bol.com verkoopt gekocht worden met steun aan de PvdD.

"Partij voor de Dieren is een van de 18.000 websites die zich hebben aangemeld voor het partnerprogramma van Bol.com", aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het programma is onder voorwaarden voor iedere website toegankelijk. Naast de Partij voor de Dieren maakt bijvoorbeeld ook GroenLinks, het dierenasiel van Tiel, muziekverenigingen of stichtingen voor projecten in Afrika gebruik van het sponsorprogramma.

De PvdD reageert met enige verbazing op de ontstane onrust. "We doen dit al sinds eind 2012", aldus een woordvoerder van het partijbureau. Dat de partij met het programma moederconcern Ahold van Bol.com ondersteunt, vindt de partij geen probleem. "Bol.com is een van de grootste webwinkels van Nederland, waar onze achterban ook producten koopt. Onze leden en onze websitebezoekers weten heel goed welke producten ze moeten kopen", aldus de PvdD. De partij haalt via de link op de site enkele honderden euro's per jaar op. De onrust is geen reden om het beleid te wijzigen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Hiermee is dan een link gelegd PvdD en Ahold, de eigenaar van Bol.com. Hiermee is de politiek openlijk gelinkt aan het zakenleven, dat hiermee optreedt als sponsor voor een politieke partij en daar zal Ahold op termijn iets voor terug verwachten. Het is zelfs de vraag of de wet donaties van het bedrijfsleven aan een politieke partij toestaan.

 • minasblunders1

  AHOLD, je weet wel; van die bedorven konijnen uit China. Dit land wordt steeds onfrisser.

 • agratax2

  Hiermee ontvangt PvdD een vorm van donatie van het bedrijfsleven. Is dit wettelijk toegestaan? Ik dacht dat Nerdeland dit soort van verwevenheid ten strengste afkeurd.

 • bankivahoen

  Bol.com gaat bij ons vanaf nu in de ban!

 • bankivahoen

  Vanaf nu gaat bol.com bij ons in de ban !

 • Mozes

  Jaren geleden heeft de AIVD scholen gewaarschuwd geen inzameling te houden voor dieractivisten omdat de bovenwereld en de onderwereld bij dieractivisten volledig door elkaar lopen.

 • joannes

  Het zal wel hip zijn voor die Aholders met die PvdD op te trekken. Of zouden ze het doen om de aandacht op hun concurrenten te krijgen. Want PvdD gaat natuurlijk niet zo´n geweldig distributie kanaal saboteren. Dat zou in eigen vlees snijden betekenen. Over vlees gesproken, Ik vraag me af of ze het binnen Ahold wel gecoördineerd hebben want vlees + vleeswaren is toch altijd een substantieel onderdeel van hun assortiment en zeker één van de grote trekkers om met een beetje frequentie die Supermarkt te bezoeken. Maar je ziet, PvdD is niet vies van strijdige belangen, wanneer ze er beter van kunnen worden en Ahold ook niet. Integriteit....... ligt de basis daarvan niet in die Ethiek? Beide partijen verkwanselen hun handel en principes! De definitie van Corruptie!

 • John*

  wilde net mijn kantoor benodigdheden aanvullen.. toch maar bij andere site bestellen. jammer bol.com

 • koestal

  Bolcom. verkoopt voor de PvdD alleen maar knuffels en badeenden

 • koestal

  Bolcom verkoopt voor de PvdD alleen maar knuffels en badeenden

 • Jan Veltkamp

  @John; 'jammer bol.com????? Ik heb er 1 X wat besteld omdat ik een tegoedbon had ontvangen. DRAMA!!!! En voor kantoorspullen moet je eerst eens kijken bij Action. Dagelijkse kantoorspullen in overvloed. Bol.com is zo-wie-zo heel erg duur. Waaarom mensen er willen kopen snap ik nog steeds niet.

 • Sjefo

  Niet teveel aandacht geven, EXIT bol.com

 • Jongman

  Ahold verkoopt ook plofkippen en de winst daarop gaat naar PvdD, Wat een slappe partij is dit

 • PetervanKempen

  Een politieke partij als Partij voor de Dieren die openlijk sponsoring aangaat met een commercieele partij? En zij sussend roepen dat anderen het ook doen? Of dat het maar weinig oplevert?
  Nu moeten de schellen toch van de ogen vallen, een duidelijker voorbeeld van de corruptie en normloosheid van deze anti mensen partij is niet denkbaar. Waar zou je hier een onderzoek op kunnen vragen ? Dat zou een goede kamervraag zijn, na al die duizenden gemeenschapsgeld en tijd vretende onzin vragen van deze corrupte politici en hun aanhang.
  En maar wijzen naar anderen! ( drie vingers wijzen dan terug naar jezelf maar Thieme heeft de handen vroom gebogen als ze boven haar worteltje bidt.) Vitamine B12 gebrek komt door gebrek aan vlees en dan gaat het geheugen rap achteruit, er is hier sprake van een ernstig geval van selectieve vergeetachtigheid inzake politieke onafhankelijkheid. Is geen pil voor en maar een remedie, niet op stemmen en al hun uitingen negeren of publiekelijk afbranden.

 • PetervanKempen

  Een politieke partij die zich door het zakenleven laat sponsoren, en dat door de PvdD! En nu roepen dat anderen het ook doen ze vergelijken zich met de dierenambulance en andere postzegel verenigingen. Het is wel duidelijk dat men daar geen benul van integriteit heeft. Wie stelt nu de kamervragen daar over in plaats van het accepteren van duizenden volstrekt onbenullige en geld verslindende onzin uitingen die deze fanaten over de kamer uitstorten. Er is een remedie: de PvdD wordt, net als de rest van de ontvangers van die BOL punt COM sponsoring, een vereniging, of club, en gaat avondjes organiseren waarin bijvoorbeeld verganistische hapjes worden uitgewisseld of geite wollen sokken voor ontwikkelingslanden worden gebreid. Voor ons allen de beste oplossing. .Kunnen we weer aan het werk in plaats van hun onzin verhalen aan te moeten horen in het parlement.

 • PetervanKempen

  Politieke partij die sponsorgeld aanneemt van bedrijfsleven?
  Hier is eindelijk een kamervraag over gerechtvardigd , maar de PvDD zal dat wel niet met ons eens zijn. CDA, PvdA, VVD, D66 waar zijn jullie nu met je morele standaards? stel een vraag en los het op: de PvDD mag een cubje of vereniging worden en de poet houden, de politiek gaat over tot de orde van de dag.

 • PetervanKempen

  Sorry ik zag geen plaatsing na mijn commentaren en heb helaas drie keer ongeveer het zelfde geroepen, herhaling is de kracht van reclame zullen we maar zeggen.

 • farmer135

  Geen bol.dom meer hier ! Zij moeten los staan van politieke
  partijen. Zelfs de schijn van belangenverstrengeling is al
  verkeerd.

 • w v gemert

  Geld boven principes, verrassend voor de partij van de Dieren??????
  Ik dacht het niet ,ze zijn niet aan hun eerste leugen dood gegaan.

 • w v gemert

  Geld boven principes, verrassend voor de partij van de Dieren??????
  Ik dacht het niet ,ze zijn niet aan hun eerste leugen dood gegaan.

 • Ansens ansens

  Zowel groen links als PvdD doen mee aan het programma van Bol.com.
  Er worden voor kleinere zaken vragen gesteld in de tweede kamer. Is dit het politieke voorbeeld van onafhankelijkheid en integriteit, of gewoon een staaltje Links Lullen, Rechts Zakken Vullen?

 • Marco22

  En hoe zit dat met de verwevenheid van de PvdD met De Vegatarische Slager??? Je kan rustig vaststellen dat Thieme in de 2e kamer rechtsstreeks de belangen van haar man dient. En ook in de 1e kamer de heer Koffeman die ook een dikke vinger in de poepert heeft van de Vegatarische Slager.
  Hier onstaat geen ophef over????. Waar wel ophef over onstaat is min Schippers die betrokken was in de tabaksindustrie. En ook Min Schulz-Verhagen wier man aandelen had in de wegenbouw.
  De linkse media en oppositie doet aan cherry picking.

 • Jan van het Zand

  Een handige boer en of tuinder verkoopt via Bol.com landbouwproducten aan de consument, dagvers.
  Vandaag opgezakte aardappels, voor 21.00 uur bestelt bij Bol.com, morgen bij u thuis afgeleverd.
  Zoals Johan Cruijf al lang geleden vertelde, elk nadeel heeft zijn voordeel.
  Doe als boer niet Bol.com in de ban, maar stop Bol.com in uw afzetkanaal. Boerderijwinkels en streekproducten via Bol.com. Wat een afzetmarkt krijg je dan wel niet aangeboden. Heel Nederland is dan klant bij je.

 • PetervanKempen

  @parel , helemaal goed, maar je bent off topic: hier gaat het over een POLITIEKE PARTIJ, die zich laat sponsoren door een COMMERCIEEL BEDRIJF. #18,19,20 en 21 gaan hierover . Jouw tip hoort thuis onder een andere rubriek, de vermarkting van streekproducten via een verzendhuis.
  Wij hebben hier te maken met een corrupte politieke partij die ook nog eens een sectarisch wereldbeeld uitdraagt en daarbij hele bevolkingsgroepen discrimineert.

 • PetervanKempen

  @parel , helemaal goed, maar je bent off topic: hier gaat het over een POLITIEKE PARTIJ, die zich laat sponsoren door een COMMERCIEEL BEDRIJF. #18,19,20 en 21 gaan hierover . Jouw tip hoort thuis onder een andere rubriek, de vermarkting van streekproducten via een verzendhuis.
  Wij hebben hier te maken met een corrupte politieke partij die ook nog eens een sectarisch wereldbeeld uitdraagt en daarbij hele bevolkingsgroepen discrimineert.

 • wienbemelmans

  Niks meer kopen bij Bol.Com,nu zie je hoe de politiek in elkaar steekt, zakken vuller Thieme weer voorop ze zal dit wel weer weg klikken,want de waarheid verdraagt ze niet.

 • Lin

  Zo zie je maar weer dat vegetarisch een mode verscheinsel is van de rijke Nederlander. Daar wil Bol graag op meeliften. Die paar boerenklanten die af en toe wat kopen kunnen ze wel missen dus dat helpt niet. Maar dat een politieke partij zich zo openlijk laat sponsoren vind ik heel vreemd. Zeker omdat boeren geen bodemprijs mogen vaststellen. Maar PvdD wel prijs afspraken mag maken.

 • PetervanKempen

  helaas, geen kamervragen.
  te ver van mijn bed show denk ik.
  Of verkeerde benadeelde, moet je eens horen als er rechtse scheve schaatsen gereden worden , het land is te klein!
  Maar wisten we al: Klassejustitie en selectieve verontwaardiging, die de politiek volstrekt ongeloofwaardig maakt.
  Stemmen helpt, we zijn nog een democratie!

 • tedagro

  Ahold heeft Bol.com gekocht om zelf het wiel niet opnieuw uit te hoeven vinden wbt het verkopen via internet/webshop. Het doel is om alle appie produkten ook via internet te kunnen verkopen, dit kunnen ze nu meteen testen en met vliegende start uitvoeren. Ik denk niet dat je daar als leverancier van verse produkten met open armen ontvangen zult worden !
  Dus parel #23 succes gewenst met de verkopen, maar volgens mij heeft niet elk nadeel z'n voordeel.

 • PIETER123

  Dacht nog die propaganda machine van de Partij van de Dieren moet toch wel veel geld kosten.Weinig kennis van zaken als het over een muizenplaag gaat in Friesland .Volg het geld en je ziet de belangen.Het is nu wel rustig op de radio als het over plofkippen gaat van AH.
  Hier heeft men dus wel kennis van zaken van eerst iets blazen en dan later een vorm van smeergeld je laten betalen om de tent draaiende te kunnen houden.Normaal kom je dan in opgelicht op de TV. Te veel bekende Nederlanders die zich ook goed laten betalen blijkbaar.

 • Jan van het Zand

  Marianneke is niet in voor premier. Is dat effen een geruststelling.

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.