Home

Nieuws 2 reacties

Nederlandse rente blijft dalen

Amsterdam - De al zeer lage rente op Nederlandse en andere Europese staatsobligaties is woensdag verder gezakt.

De verwachting dat de Europese Centrale Bank (ECB) meer maatregelen zal nemen in de strijd tegen de lage inflatie en de sombere verwachtingen voor de Europese economie blijven de vraag naar staatsleningen stimuleren.

Het rendement op tienjarige Nederlandse leningen nam woensdag af tot het historisch lage peil van 0,5 procent. Leningen met een looptijd van vijf jaar bieden nog maar een rente van 0,02 procent. De Duitse tienjaarsrente is inmiddels afgenomen tot 0,44 procent, terwijl beleggers al geld toeleggen op Duitse leningen voor vijf jaar. De rente op die obligaties is gezakt naar min 0,01 procent.

Het rendement en de waarde van een obligatie bewegen tegengesteld. Een dalende rente wijst op een stijgende waarde en een toenemende vraag naar de betreffende leningen.

Laatste reacties

  • alco1

    Bekijk 'De verleiders' 'Door de bank genomen'.

  • joannes

    Ze kunnen niet anders! De overheid moet gefinancierd worden; een overheid die ongeveer 50 procent van de economie bepaalt en dat procentueel moet heffen over inkomsten en omzet. Inkomsten die stagneren! Nu de enigste oplossing is dan de prijzen opdrijven met inflatie. De eerste meevaller van goedkoop lenen is al uitgenut met de laagste rente ooit! En absoluut gelimiteerd om niet in de val te stappen van niet meer terug te verdienen wanneer de inflatie weer op het oude niveau terug komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.