Home

Nieuws

NAJK: jaar vol uitdagingen

Utrecht – 2015 wordt een jaar vol uitdagingen. Dat verwacht vicevoorzitter Inge van Schie van het NAJK. "Maar ik geloof in het kunnen, de wilskracht en de flexibiliteit van jonge ondernemers. Een uitdaging, maar wel een die we aankunnen", aldus Van Schie.

Met name voor de glastuinbouw liggen er voor 2015 verschillende doelen op het gebied van energie, arbeid en innovatie, terwijl de prijzen onder druk staan.

Alle sectoren kampen met prijzen die onder druk staan, waardoor het voor alle sectoren een lastig jaar lijkt te worden. Positief is dat de jonge boeren in 2015 voor de eerste keer de extra steun krijgen op de directe inkomenssteun uit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). 'We blijven hard werken om ervoor te zorgen dat de jongeboeren-regeling uit de tweede pijler via de provincies ook goed ingevuld wordt", aldus Van Schie.

Naast bedrijfsopvolging, innovatie en groen onderwijs zal NAJK zich het komende jaar specifiek richten op de bodem, in navolging van het internationale Jaar van de Bodem van de Verenigde Naties.

Of registreer je om te kunnen reageren.