Home

Nieuws 2 reacties

Muizenschade via satelliet in beeld

Wageningen – In Friesland heeft inmiddels 12.100 hectare grasland een zodanige schade opgelopen dat het waarneembaar is op satellietbeelden. Dat blijkt uit onderzoek van Alterra, onderdeel van Wageningen UR.

Alterra gebruikt voor de metingen satellietbeelden uit Groenmonitor.nl. Daarmee wordt de actuele biomassakaart van Nederland weergegeven. Op basis van satellietbeelden van 3 oktober, 1 november en 28 december 2014 blijkt volgens Alterra de explosieve toename van muizenschade. Die wordt bepaald op basis van kleurverschillen in percelen. Voor de bepaling van het getroffen areaal wordt gebruikgemaakt van de gewasopgave van boeren in de Gecombineerde opgave.
Op basis van de gecombineerde gegevens komt Alterra op een areaal van 12.100 hectare alleen in Zuid-Friesland. De onderzoekers tekenen daarbij aan dat alleen percelen waarbij het gras behoorlijke schade heeft opgelopen zichtbaar zijn op de beelden. De muizenpopulatie kan dan ook grotere gebieden bestrijken. De beelden zijn te bekijken op de website van Groenmonitor.nl.

Laatste reacties

  • koestal

    Binnenkort doorzaaien

  • joohoo

    liggen er soms natuurtereinen in de naaste omgeving?. Bestrijden door onder water zetten!. 5 cm is genoeg een half uurtje!. Maak gebruik van de overvolle sloot het kost nu de minste moeite.

Of registreer je om te kunnen reageren.