Home

Nieuws

Milieuclubs krijgen geen gelijk van Europa

Luxemburg - Meerdere Nederlandse milieuclubs krijgen uiteindelijk geen gelijk van Europese rechters. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg wees dinsdag klachten van Milieudefensie, Stop Luchtverontreiniging Utrecht en Natuur en Milieu in hoger beroep af.

De eerste twee organisaties vinden dat de Europese Commissie in Brussel strenger moet optreden tegen Nederland bij de naleving van de regels voor schone lucht. Natuur en Milieu en het internationale Pesticide Action Network Europe eisten een verdere beperking van bestrijdingsmiddelen in levensmiddelen en voer.

De Europese Commissie wilde niet ingaan op de eisen. De vier clubs trokken hierop naar Luxemburg. Zij kregen gelijk, maar onder meer Brussel ging in hoger beroep. Het Hof zegt nu dat de vonnissen van de lagere Europese rechters moeten worden vernietigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.