Home

Nieuws 1 reactie

Melkveehouder trapt op de rem in december

Den Haag- Melkveehouders hebben afgelopen december minder melk geleverd dan in december 2013. Dit blijkt uit gegevens van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In de maand december leverden de Nederlandse melkveehouders ruim 1,03 miljard kilo melk. Dit is 0,3 procent minder dan vorig jaar december. Verwacht wordt dat de melkaanvoer in de komende maanden ook lager ligt dan vorig jaar. Dit heeft alles te maken met de gedaalde melkprijs, hierdoor kan betalen voor melkquotum of superheffing niet uit. Van april tot en met december ligt de melkaanvoer 1,4 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Dit jaar vindt er niet zoals in andere jaren een uitbreiding van het melkquotum plaats met 1 procent. Het totale aantal kilogrammen melk is daarmee hetzelfde als vorig jaar, 11,97 miljard. In totaal is er tot en met december 9,3 miljard kilo melk geleverd. Wat een ruimte overlaat van 2,6 miljard kilo en dat met nog drie maanden melken te gaan. Gemiddeld wordt er in de maanden die nog te gaan zijn 1 miljard kilo per maand geleverd. Het komt er dan op neer dat er, als de melkproductie niet te veel daalt, zo'n 360 miljoen kilo melk boven het quotum geleverd wordt.

Eén reactie

  • Friesenkuih

    133.333 Kühe per dag melken??

Of registreer je om te kunnen reageren.