Home

Nieuws 9 reacties

'Meer kans op miljoenenclaim tegen Rabobank'

Den Haag – Een miljoenenclaim tegen Rabobank vanwege schade door de Libor- en Euriborfraude komt steeds dichterbij.

Dat is althans de overtuiging van voorzitter Joost Hardeman van Stichting Justitia Distributiva. De stichting is onlangs ontvankelijk verklaard in haar verzet tegen de schikking die Rabobank trof met Justitie. Hardeman verwacht dat de schikking van tafel gaat en dat dan de inhoudelijke procedure tegen Rabobank gaat beginnen. De bank wordt op 30 januari 2015 voor het eerst gehoord in deze zaak op het Gerechtshof te Den Haag. Rabobank kon nog niet reageren op de zaak.

Laatste reacties

 • agratax2

  Met dank aan de zo geprezen bonus cultuur geimpoteerd uit het Angelsaksische bankwezen. Hadden we maar wat minder goede maar wel veel nettere mensen aan het roer gehad. Had miljoenen aan bonussen gescheeld maar ook honderden miljoenen aan claims en boetes.

 • fammentink

  Wat ik nooit snap is wat een miljoenenclaim voor zin heeft. Waar verdient de Rabobank zijn geld mee? En wie worden er dus gepakt door dit soort acties? Ja, de gewone mens.

 • Koen123

  Hebben de boeren toch geen last van , net als vorige keer met boete libor fraude van 700 miljoen, werd door Rabo verzekerd dit zeker niet op de klanten te verhalen, dus geen zorgen voor ons.

 • boerkebrabant

  ha ha, ik weet wel wat mijn opslag de laatse jaren heeft gedaan. zodoende denk ik dat ik mijn deel al wel heb betaald van de boete, en bij de volgende claim zullen ze me ook wel weer vragen om mee te doen.

 • Maatjan

  @ Koen123, Dream on.

 • Koen123

  In dat dikke boek van grimm stond dat er een UFO geland was in Utrecht met 700 miljoen.

 • krulsaart

  Dus de klanten draaien op voor de schade en de overheid int het boetebedrag? Of zien de 'slachtoffers' hier nog iets van terug? Zo niet dan is de overheid dus gebaat bij frauduleuze praktijken van oa banken.

 • geen boer

  de Rabo moet haar stinkende best doen om de 'hearts and minds' weer terug te winnen. En dat kan best. Dit soort graaiclaims hebben geen slagingskans trouwens, er is nooit een direct verband te leggen tussen te hoog of te laag doorgegeven rente en een 'schade'.
  Tenslotte: agrarisch Nederland zou de Rabo nog node missen wanneer ie er niet meer was.

 • dwarse geit

  Ben het geheel met fammentink en boerkebrabant eens. Maar naar een andere bank? welke? Geleidelijk aan heeft de bonuscultuur allang een einde gemaakt aan bankieren en is de weg naar een marktwerking in rente's van verschillende banken nog heel ver weg.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.