Home

Nieuws

Kamp op Chinese markt voor Nederlandse waar

Peking - Met zestig bedrijven in zijn kielzog is minister Henk Kamp (Economische Zaken) op werkbezoek in China.

Het accent van de missie ligt bij investeringen in energie, luchtvaart en de automotive-industrie, maar in de kantlijn zal ook het landbouwbedrijfsleven aan bod komen.

Het ministerie organiseert met enige regelmaat missies naar China om de positie van het Nederlandse bedrijfsleven in China te versterken en tegelijk de interesse van China voor investeringen in Nederland te vergroten. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is eerder met een missie naar Azië geweest, die specifiek gericht was op de land- en tuinbouw.

Volgens minister Henk Kamp biedt China volop kansen voor Nederlandse bedrijven. "Om een beeld te geven: de jaarlijkse groei van de Chinese economie is ongeveer net zo groot als de omvang van de gehele Nederlandse economie", aldus Kamp. "Tijdens dit bezoek zal Nederland aan China haar expertise tonen."

Nederland heeft in praktisch alle economische sectoren een tekort op de handelsbalans met China. Alleen waar het gaat om voeding en levende dieren is de export van Nederland naar China groter dan de uitvoer van China naar Nederland. De export van voeding en levende dieren bedraagt jaarlijks €650 miljoen. De invoer naar Nederland is €530 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.