Home

Nieuws

Kamer wil subsidie op mestvergisting behouden

Den Haag – De Tweede Kamer wil de duurzame energie-subsidie voor mestvergisting mogelijk houden.

Dat blijkt tijdens de stemmingen in de Tweede Kamer. Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren diende een motie in om de subsidie op mestvergisters te beëindigen, omdat mestvergisting volgens de PvdD tot grote overlast en risico's voor omwonenden zorgen en omdat het weinig energie oplevert. PvdD kreeg steun van de PVV, SP, Groenlinks en 50Plus, maar behaalde hier geen meerderheid mee.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei bij het indienen van de motie dat hij niet van plan is om de subsidie op mestvergisting te stoppen. "Mest is onderdeel van de vleesproductie in ons land en van de productie van gewassen. De productie in de agrarische sector maakt ons de nummer twee exporteur van agrarische producten van de wereld. Dat is een belangrijke basis voor onze welvaart. Als je vlees produceert, is er ook mest. Als je die mest kunt gebruiken voor duurzame energie, vind ik dat een goede zaak. Ik ben van plan om dat te blijven stimuleren", aldus Kamp.

Of registreer je om te kunnen reageren.