Home

Nieuws 1 reactie

'Initiative Tierwohl verbetert leven van acht miljoen varkens per jaar'

Berlijn- Het dit jaar begonnen Duitse dierenwelzijnsprogramma Initiative Tierwohl verbetert het leven van 8 miljoen varkens, 300 miljoen vleeskuikens en 15 miljoen kalkoenen per jaar.

Die cijfers noemde zakelijk leider Alexander Hinrichs bij de presentatie van het project op de Grüne Woche in Berlijn. Volgens Hinrichs is voor de betaling van de bonussen aan de deelnemende leveranciers de komende vier jaar telkens €85 miljoen  beschikbaar, waarvan €21 miljoen voor de pluimveehouderij. De rest is voor de varkenshouderij. Varkensvlees uit het welzijnsprogramma ligt volgens plan deze zomer in de koelvitrines van de supermarkten, pluimveevlees in het najaar. De deelnemende supermarkten heffen voor de bonussen van de consument 4 cent per kilo verkocht vlees. Het marktaandeel van de deelnemende supermarktketens zorgt ervoor dat 85 procent van de consumenten wordt bereikt, aldus Hinrichs.

Eén reactie

  • w v gemert

    Komaan NVV nu vol gas om dit in Nederland te realiseren. De Nederlandse supermarkten die vlees of vleesproducten in Duitsland kopen moeten daar die 4 Eurocent per kg ook betalen. Aanvallen!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.