Home

Nieuws 3 reacties

Huirne: vraag naar alternatieve financiering groeit

Utrecht – De vraag naar alternatieve financieringsvormen neemt de komende jaren toe, aldus Ruud Huirne, directeur food & agri van Rabobank.

Huirne denkt aan crowdfunding, kredietcoöperaties en particulier geld. Hij denkt ook dat banken bij innovatieve maar nog deels onbewezen technieken vaker zullen kiezen voor een speciale risicofinanciering.

Volgens Huirne neemt de vraag naar alternatieve financieringsvormen niet per se toe omdat banken minder geld beschikbaar hebben. Bij Rabobank komt in totaal wel minder geld beschikbaar, door hogere kapitaalseisen die aan banken worden gesteld, maar blijft door de keuze voor land- en tuinbouw van de bank de kredietstroom op peil.

Dinsdag meer in Boerderij

Laatste reacties

  • agratax2

    Bij crowdfunding krijg je meer rente dan bij de bank. De bank het instituut dat op je geld past en zorgt dat zij er niet slechter van worden, helaas gaat dat ten koste van de spaarder. Je spaargeld doet bij de bank minder rente dan je aan vermogensbelasting moet afdragen om van de 'geplande' inflatie maar niet te spreken. Dan is crowdfunding ondanks het risico toch het overwegen waard.

  • John*

    Als je toch aan crowdfunding wil doen. investeer dan in de duurzame productiemiddelen. grond, gebouwen evt machines. Het stuk zekerheid wat de ondernemer te bieden heeft kan dan gebruikt worden voor de risicovollere investeringen van het plan. Mocht het de ondernemer falen dan heb je iig duurzaam bezit.

  • Agroflex

    Speciaal voor de agrarische ondernemer, is het platvorm Agrifinance gestart. Dit platvorm brengt private investeerders en agrarische ondernemers bij elkaar. Zie ook <>

Of registreer je om te kunnen reageren.