Home

Nieuws

Groothandels stuwen omzet Sligro

Veghel - Sligro heeft zijn omzet vorig jaar met 3 procent zien stijgen ten opzichte van 2013. Dat maakte het groothandels- en supermarktbedrijf vrijdag bekend.

De omzet kwam in 2014 uit op €2,57 miljard en was daarmee voor het eerst in de tachtigjarige geschiedenis van het bedrijf hoger dan €2,5 miljard. De groei was te danken aan de groothandels, waar de omzet in totaal met 5,5 procent steeg. Zonder de overnames van Van Oers, Rooswinkel en Horeca Totaal Sluis resteerde een plus van 3,5 procent.

Bij de supermarkten zakte de jaaromzet met 2 procent. In het laatste kwartaal brachten de winkels wel 0,5 procent meer op dan in de laatste drie maanden van 2013. De opbrengsten in de supermarkten van Emté die langer dan een jaar open zijn, zakten in 2014 met 0,7 procent. Ook hier was in het vierde kwartaal echter groei (1,4 procent) zichtbaar.

In het derde kwartaal namen de opbrengsten van de supermarkten nog af. Het economische herstel zorgde op dat moment, mede door de felle concurrentie tussen supermarkten, nog niet voor hogere bestedingen. Sligro publiceert op 22 januari de volledige jaarcijfers.

Of registreer je om te kunnen reageren.