Home

Nieuws

Gelderland legt eerste natuurplan vast

Arnhem - Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben het ontwerp-beheerplan voor het Natura 2000-gebied Arkemheen vastgesteld.

Het is het eerste Natura 2000-gebied in Gelderland waarvoor een beheerplan is opgesteld. Het gebied heeft vooral een agrarische functie.

Weidelandschap Arkemheem is één van de vijftien Natura 2000-gebieden in Gelderland en gelegen nabij Amersfoort en Nijkerk en broedplaats voor onder andere de kleine zwaan en smient. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: "Arkemheen is één van die bijzondere voorbeelden waarbij waardevolle natuur, agrarisch gebruik en recreatieve beleving al vele jaren hand in hand samen gaan. Juist daarom vind ik het erg mooi dat het eerste in Gelderland vastgestelde Natura 2000-beheerplan dat van Arkemheen is." Het ontwerp-beheerplan ligt naar verwachting van 2 februari tot en met 15 maart ter inzage.

Of registreer je om te kunnen reageren.