Home

Nieuws 1 reactie

Europese Commissie: TTIP geen ondermijning EU-regels

Brussel - De handelsbesprekingen met de Verenigde Staten (TTIP) zullen op geen enkele manier inbreuk doen op de Europese regelgeving. Die verzekering gaf de Europese Commissie woensdag in overleg met het Europees Parlement.

De inwoners van de Europese Unie kunnen er op vertrouwen dat het bestaande beschermingsniveau op gebied van voedselveiligheid gehandhaafd blijft, aldus een vertegenwoordiger van de Europese Commissie. De regels en wetten die in de Europese Unie gelden, blijven gewoon van kracht, zei de Europese Commissie.

De TTIP-onderhandelingen werden woensdag besproken in de milieucommissie van het Europees Parlement aan de hand van een rapport van rapporteur Bart Staes. Staes waarschuwt dat handelsverdragen de bestaande regels kunnen ondermijnen. Bovendien zijn er belangrijke verschillen tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten op bijvoorbeeld de regelgeving voor de toelating van genetisch gemodificeerde organismen of het gebruik van groeibevorderaars in de veehouderij. Volgens Staes moet je niet proberen overeenkomsten te sluiten op terreinen waar de verschillen zo groot zijn.

Eén reactie

  • zon

    We hebben bij de legbatterij eieren uit de Oekraine gezien hoe de regels zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.