Home

Nieuws 1 reactie

Economische groei armere landen trekt aan

Washington - Ontwikkelingslanden zien de economische groei dit jaar aantrekken, terwijl ontwikkeling van de wereldeconomie minder stevig zou zijn dan eerder werd gedacht. Dat voorspelt de Wereldbank in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De ontwikkelingslanden boeken dit jaar naar verwachting een groei van 4,8 procent, na een plus van 4,4 procent in 2014. Ze profiteren daarbij van de daling van de olieprijs, de aantrekkende Amerikaanse economie en verbeterende omstandigheden in de belangrijkste opkomende markten. De Wereldbank verwacht dat de groei de komende jaren verder aantrekt tot ruim 5 procent in 2016 en 2017.

De Wereldbank schaalde de verwachting voor de groei van de wereldeconomie terug naar 3 procent in 2015. Eerder werd uitgegaan van een plus van ruim 3 procent. Volgens de economen van de bank blijft de kans op nieuwe tegenvallers bovendien groot.

Eén reactie

  • slutter

    Linke soep.......gezien de foto..

Of registreer je om te kunnen reageren.