Home

Nieuws 1 reactie

Economie eurozone toont verbetering

Londen - De economische groei in de eurozone is deze maand aangetrokken tot het hoogste niveau in bijna een halfjaar. Dat blijkt uit eerste ramingen die onderzoeksbureau Markit vrijdag heeft gepubliceerd.

De zogenoemde inkoopmanagersindex, waarmee de activiteit in de economie van de eurolanden wordt gemeten, ging deze maand van 51,4 naar 52,2. Daarmee stond de graadmeter opnieuw hoger dan 50, de stand die de grens tussen groei en krimp markeert. Zowel in de industrie als in de dienstensector trok de groei aan.

De ontwikkelingen in de eurolanden blijven uiteenlopen. De Franse economie toont nog altijd tekenen van krimp, terwijl de groei in Duitsland aantrok.

Markit sprak van een positief begin van het jaar. De groei is vooralsnog 'zorgwekkend zwak', maar verbetering lijkt in zicht. De cijfers wijzen volgens de onderzoekers op een economische groei van 0,2 procent in de eurozone dit kwartaal.

Eén reactie

  • agratax2

    Prachtig dat de economie groeit! Voor mij is de vraag of de -werkgelegenheid- hier ook van profiteert. Als de groei van de economie ten goede komt aan de kapitaalverstrekkers en de arbeid er niet door groeit dan zou dit kunnen leiden tot nog meer verschil tussen Rijk en Arm. De voedingsbodem voor sociale onrust en daar zit niemand op te wachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.