Home

Nieuws

EU en Zuid-Korea sluiten deal biologisch

Brussel – De Europese Unie en Zuid-Korea erkennen vanaf 1 februari elkaars standaarden voor verwerkte biologische producten. Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. Door de deal zijn voor producten niet langer twee afzonderlijke certificaten noodzakelijk, wat niet alleen geld bespaart maar ook papierwerk en inspecties vermindert.

De Commissie schrijft dat de markten van de EU en Zuid-Korea samen €23 miljard waard zijn, met 550 miljoen consumenten die steeds meer om biologische voeding vragen. Eerder dit jaar sloot Zuid-Korea een vergelijkbare deal met de Verenigde Staten. De afspraken zijn een aanvulling op een vrijhandelsverdrag van de EU en Zuid-Korea dat nu al zo'n 3,5 jaar van kracht is.
De deal tussen EU en Zuid-Korea werd reeds in december aangekondigd en krijgt nu ook formeel zijn beslag. Landbouwcommissaris van de EU Phil Hogan noemde het destijds "goed nieuws voor meer dan 200.000 biologische boeren in de EU, als ook de tienduizenden bedrijven in deze sector". Volgens de Ier is Zuid-Korea een belangrijke groeimarkt voor de biologische sector in de EU.

Of registreer je om te kunnen reageren.