Home

Nieuws

Duitsers zoeken intensief naar oorzaak vervuiling biovoer

Schwerin - De Noord-Duitse mengvoerfabrikant Fugema en de autoriteiten van Meckelenburg-Voor-Pommeren zijn nog steeds naarstig op zoek naar de oorzaak van de problemen met de als biologisch aangeduide zonnebloemenperskoeken. Deze bleken belast met resten van chemische gewasbeschermers en zorgden de afgelopen weken voor opschudding in met name de biologische legsector in Noord-Duitsland.

Vele tientallen bedrijven kunnen als gevolg van de kwestie met hun producten tot nader order niet meer op de biologische markt terecht. Fugema, een bedrijf van agrohandels- en dienstverleningscoöperatie Agravis Raiffeisen, heeft de uit Oekraïne stammende perskoeken betrokken via de Nederlandse handelsonderneming Doens Food Ingredients. Dit bedrijf houdt staande dat de perskoeken vrij waren van middelenresidu. De mogelijkheid bestaat dat het product onderweg in de schepen en/of vrachtwagens naar Duitsland gecontamineerd is. Fugema, gevestigd in Malchin, maakt zowel biologisch als gangbaar mengvoer. De productiecapaciteit voor biovoer is 30.000 ton per jaar, voor gangbaar voer 175.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.