Home

Nieuws 9 reacties

Dijksma wil convenant stoppen met stunten

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken gaat eind deze maand met supermarkten in gesprek om te spreken over het stoppen met het stunten met vlees.

Ze wil komen tot een convenant waarin supermarkten aangeven te stoppen met stunten met vlees. Het gesprek zal plaatsvinden met supermarkten zelf en niet met de brancheorganisatie CBL, aldus Dijksma in reactie op vragen van D66-Kamerlid Gerard Schouw.

Kamerleden zijn zeer kritisch over het stunten met vlees. Ze vinden dat er meer moet worden ingegrepen om dit te stoppen en dat er meer moet worden gedaan voor een eerlijke prijs voor de boer. Dijksma zegt dat ze dit vooral met politieke druk moet doen, omdat wetgeving op dit terrein niet mogelijk is. "Het moet uit de markt zelf komen", aldus Dijksma.

Laatste reacties

 • krulsaart

  Supermarkten en convenanten. Niet zo'n goede ervaringen mee....

 • PVDE

  Trap er niet in!!!! hoe meer er gestunt wordt des te meer er gegeten wordt. Minder overschot -- krapte -- dus vlees duurder. De supermarkt kent toch al het koopgedrag van de consumenten.

 • Ishtar

  Netjes.
  Beter is om de CBL te onderzoeken en de inkoop organisaties.
  -immers in alle bedrijfstakken in het heden en verleden zijn altijd onderling afspraken gemaakt.
  -soms logisch, soms gewoon power play, maar wettelijk mag het niet.
  -hoeveel inkooporganisaties zijn er bij voor de vele supers, 3 of 4 of 5?
  -wat is de rol van de koepel van supers de CBL?
  -misschien eens een parlementaire enquete opzetten, immers ondr ede horen van vele inkopers in het verleden en heden is belangrijk.
  -supers maken altijd marge, en de inkoop is machtig.......

 • RIOGRANDE

  allemaal kwestie van vraag en aanbod

 • J@gertje

  Als mij hier het vlees te duur wordt haal ik het wel net over de grens in Duitsland.
  Een keer in de twee weken de vriezer aanvullen en de tank volgooien scheelt toch weer een hoop geld.

 • gjcamps

  Wat wil den haag nu, EU grenzen open voor US producten, vrij handel en keuze voor de consument daar staat men voor. Nu kartel afspraken afdwingen voor minimum prijzen. Leuk voor de supers hun marge wordt groter, voor de boer en het varken zelf veranderd er niets.

 • Knorretjes

  Beter zorgt ze ervoor dat 1kg vlees geen 1,5kg product meer wordt. Dit door de toevoeging van water en vezels. Dan is het varkensvlees in de winkel weer lekker en wordt er meer gegeten dus ontstaat meer vraag en dan wil die prijs ook wel mee omhoog.

 • kleine boer

  ja knorretjes en toen liep de wekker af....

 • w v gemert

  Ishtar,wat een verrassing, goed verhaal, mee eens maar de kans van slagen is erg klein. Ook de slachterijen zouden in dit onderzoek mee moeten gaan, ik ben er 100% van overtuigd dat daar onderling afspraken/afstemmingen gemaakt worden over de wekelijkse prijs aanpassingen bij de inkoop van slachtvarkens.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.