Home

Nieuws

Computer Guided Systems krijgt innovatievoucher

Hengelo - Computer Guided Systems uit Hengelo ontvangt een innovatievoucher ter waarde van €10.000 van provincie Overijssel. Het bedrijf gaat daarmee het prototype van een sensor voltooien die in een vroeg stadium ziekte herkent bij koeien, kalveren en varkens.

De provincie wil met de innovatievoucher dierenwelzijn in de provincie helpen bevorderen. "Dankzij de vroegtijdige herkenning is geïsoleerde behandeling van het dier, met beperkte en effectieve medicatie, mogelijk", aldus Fred Dijkstra, directeur van het Hengelose bedrijf. "De andere dieren blijven gevrijwaard van ziekte." Doel is zowel dierenwelzijn als bedrijfseconomische prestaties te verbeteren. De ontwikkeling van het prototype komt tot stand in nauwe samenwerking met het Veterinair Kenniscentrum Oost Nederland (VKON).
De innovatievouchers zijn in 2012 op verzoek van verschillende innovatiecentra in Overijssel tot stand gekomen. Tot nu toe hebben 44 Overijsselse ondernemers gebruik gemaakt van deze innovatievouchers. Om in aanmerking te komen voor een voucher, moeten ondernemers samenwerken met één van de Overijsselse open innovatiecentra, zoals VKON.
Het subsidiebudget voor de gehele periode 2012-2015 is 750.000 euro. Ook in 2015 zijn vouchers beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.