Home

Nieuws 7 reacties

CDA en VVD stellen Kamervragen over muizenplaag

Den Haag – Kamerleden van VVD en CDA hebben Kamervragen gesteld over de muizenschade in Friesland.

Ze vragen staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken hoe ze de muizenschade beoordeelt, nu er al 25.000 hectare is aangemeld bij het meldpunt muizenschade. Ook willen de Kamerleden welke maatregelen Dijksma gaat nemen om de plaag te bestrijden.
Veehouders mogen hun grasland op dit moment niet ploegen vanwege het risico op uitspoeling van mineralen. Scheuren van grasland wordt als een mogelijkheid gezien om de muizenplaag tegen te gaan. De Kamerleden willen weten waarom het milieu prefereert zonder dat hier de economische gevolgen van ondernemers mee wordt genomen.

De Kamerleden vragen Dijksma om zo snel mogelijk herstelmogelijkheden mogelijk te maken.

Laatste reacties

 • agro1

  niet mogen ploegen, kul natuurlijk, nee, dat dooie gras op een kale vlakte, DAT houdt de mineralen vast! ach, vergeef de polletiekers en de miljeumaffia, want zij weten niet wat ze doen. excuses aan degenen, buiten de genoemde groepen, die zich aan deze bewoordingen mochten storen, maar je zult moeten toegeven, het is natuurlijk, zelfs in parodie, wel een erreg sterk citaat!!!!

 • pette

  ploegen ???met zooooo veel water zal dat niet zo makkelijk gaan

 • boerrick

  Volgens mij valt dit onder mosterd na de maaltijd.

 • agratax2

  De politiek moet eens bij zichzelf te rade gaan. Zij hebben ingestemd met het >niet scheuren voor de winter<, zij hebben de nitraat inspoeling zo zwaar ingezet, dat ze daar het voortbestaan van boerenbedrijven daarmee op het spel zetten. Dat er zoveel muizen zouden komen wisten ze enkele jaren geleden niet, maar ze zijn, als ze tenminste kunnen lezen, al vanaf augustus, september op de hoogte van de muizenschade toen nog zo beperkt, dat ingrijpen vermoedelijk erger had kunnen voorkomen. Maar nee de nitraatrichtlijn bleef voorrang houden en nu de koeien verhongeren, moet de staatssecretaris ingrijpen, om nog te redden wat er te redden valt. Dit ruikt naar verkiezingsretoriek.

 • alco1

  We hebben het al zo vaak gezegd. Regels en wetten komen tot stand door bureaucraten.

 • minasblunders1

  Niet alleen de politiek moet bij zichzelf te rade gaan Agratax (we weten toch allemaal dat daar nu eenmaal niet zoveel benul zit), maar ook de boeren zelf. Iedereen weet toch dat er geen zak van die hele mestwet klopt. Toch kiest men ervoor om er gewoon mee door te gaan, ondanks de enorme schade en kosten die dat met zich meebrengt. Zolang boeren hun bakkes niet open doen, kan de politiek ongehinderd doorgaan met het invoeren van de grootste flauwekul zoals 'uitspoeling'. Te belachelijk voor woorden. Laat die LTO maar eens informeren bij de ZLTO-vriendjes hoe de mestwet uitpakt, dan zullen de schellen wellicht van hun ogen vallen. Of laat ze eens informeren bij de 'top'universiteit waarom men daar tegen beter weten in stug doorgaat met het optellen van appels en peren.

 • jjjvanmelick

  Leven bepalende kwesties als de creatie van Voedsel, hoort nu eenmaal niet thuis bij economisch gerichte politici; dat is eigen aan mensen die zich boer mogen noemen en beschikken over wijsheid...
  En ook daar, gaat het menigmaal fout, zeker, met de gebondenheid aan Landbouw-oneigenlijke regels welke via de weg van de dode Landbouwvore van onze teeltbodem langzaam maar zeker, een woestijn realiseren...

  Mag ik eenieder die het aangaat adviseren, het boek 'Vruchtbare Landbouw' van Dr. Rudolf Steiner te lezen?
  Dit is vertaalt op de oorspronkelijke titel: 'Geisteswissenschaftliche Grundlagen zum gedeihen der Landwirtschaft'; Landwirtschaftlicher Kurs, Koberwitz bei Breslau 1924.

  Want... zoals we na de 2de Wereldoorlog onze Voedingsbodem hebben bejegend, kan het niet langer... getuige de vele duizenden borelingskes welke jaarlijks in Nederland alleen al worden geboren, met toenemend verminderde leefkwaliteit.
  Geef de boer de ruimte die hij nodig heeft!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.