Home

Nieuws 4 reacties

CBS: economische groei blijft matig

Den Haag - De groei van de Nederlandse economie bleef ook in januari matig. Dat stelde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van zijn zogeheten conjunctuurklok.

Die graadmeter voor de groei wijst al sinds het voorjaar van 2014 op een broos herstel, waarbij de groei lager is dan het langjarig gemiddelde. Tussen de zomer van 2013 en het voorjaar van vorig jaar trok de groei nog aan, sindsdien is de vaart er uit, aldus het CBS.

De afgelopen tijd groeide de Nederlandse export gestaag door en gaven consumenten wat meer uit. De investeringen van bedrijven gingen echter achteruit, terwijl het consumentenvertrouwen nauwelijks veranderde. Producenten werden somberder over de economie.

Laatste reacties

 • agratax2

  Is economische groei wel te rijmen met Duurzaamheids wensen / eisen?

 • Fermer

  Duurzaamheidseisen, vooral aan en betaald door boeren, zijn juist het middel om nog enige economische groei te bewerkstelligen.

 • Jan Veltkamp

  Jullie begrijpen het nog steeds niet. De politiek in den haag is er niet voor jullie of voor het lands belang maar voor hun eigen inkomen. Zouden er nu verkiezingen komen dan gaan VVD en PvdA hard onderuit en dat scheelt hun inkomen. Dus blijven ze gewoon uitzitten tot de 4 jaar om zijn en dan kunnen ze nog 4 jaar in de wachtgeldregeling. Letterlijk en figuurlijk hebben ze gewoon 'schijt' aan jullie.

 • agratax2

  Hoe laat je de economie het snelst groeien? Zorg voor inflatie en je zult zien dat alle omzet cijfers stijgen, salarissen stijgen en de leningen in waarde verminderen. Dit is de methode die al eeuwen wordt gebruikt om de burger te laten denken dat hij het morgen echt beter krijgt. Dit beter voor het gros van de mensen moet worden betaald door te lage prijzen in rekening te brengen voor benodigde producten zoals eten, kleding etc. Hier moet immers de producent in een rijk land concureren met de kosten van een arm land waar de kosten laag zijn. Deze groei kan doorgaan zolang de duurzaamheids principes alleen gelden voor de rijken en niet voor de armen, die nog met de inhaalslag bezig zijn (reuze economische groei cijfers). Dze groei moet ergens vandaan komem. want de wereld heft niet meer grondstoffen dan er zijn, dus niet meer natuurlijke rijkdom. Deze kunnen we herverdelen en we kunnen we deze versneld gebruiken om de groei te bekostigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.