AlgemeenNieuws

Britse petitie dwingt kamerdebat onverdoofd slachten af

Londen – Een door de bond van dierenartsen British Veterinary Association (BVA) gestarte e-petitie voor een verbod op het onverdoofd slachten van dieren heeft inmiddels meer dan 100.000 steunbetuigingen opgeleverd. Dat betekent dat het Lagerhuis het onderwerp nu op de agenda moet zetten.

Uit tegelijkertijd gepubliceerde cijfers blijkt dat vorig jaar in Groot-Brittannië bijna 45.000 schapen en geiten onverdoofd zijn geslacht, ruim de helft meer dan een jaar eerder. Bij runderen ging het om 366 dieren, een derde meer dan in 2013, terwijl het aantal onverdoofd geslachte kippen met 572.500 licht daalde. De BVA berekent hieruit dat 10 procent van de schapen en geiten, 4 procent van de kippen en 2 procent van de runderen onverdoofd worden geslacht. De bond stelt dat het welzijn van die dieren daarbij in het gedrang komt en roept daarom op om een eind te maken aan die praktijken.

Beheer
WP Admin