Home

Nieuws 5 reacties

Britse petitie dwingt kamerdebat onverdoofd slachten af

Londen – Een door de bond van dierenartsen British Veterinary Association (BVA) gestarte e-petitie voor een verbod op het onverdoofd slachten van dieren heeft inmiddels meer dan 100.000 steunbetuigingen opgeleverd. Dat betekent dat het Lagerhuis het onderwerp nu op de agenda moet zetten.

Uit tegelijkertijd gepubliceerde cijfers blijkt dat vorig jaar in Groot-Brittannië bijna 45.000 schapen en geiten onverdoofd zijn geslacht, ruim de helft meer dan een jaar eerder. Bij runderen ging het om 366 dieren, een derde meer dan in 2013, terwijl het aantal onverdoofd geslachte kippen met 572.500 licht daalde. De BVA berekent hieruit dat 10 procent van de schapen en geiten, 4 procent van de kippen en 2 procent van de runderen onverdoofd worden geslacht. De bond stelt dat het welzijn van die dieren daarbij in het gedrang komt en roept daarom op om een eind te maken aan die praktijken.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Zullen boeren organisaties ook wel tegen zijn, zelfde als NL.
  Immers leed levert geld op, dus moet het kunnen volgens de boerensector bestuurders,immers alles wat geld oplevert is goed, en alles wat geld kost is niet goed.
  Dan plak je het onder het woord religie, dat woord dat aleeuwig t misbruikt wordt, en de huilige boontjes van de vee-industrie hebben hun leed pact en partners gevonden!

 • agneaux

  Van die aantallen klopt helemaal niets.
  Alle geexporteerde lammeren, bestemd voor moslim slagerijen in Europa zijn halal geslacht. 45.000 per week komt dichterbij!

 • ed12345

  Ishtar je gaat wel erg kort door de bocht beste man,wel even kijken waarom onverdoofd geslacht wordt en wie dat eist????

 • adam

  het slachten op een andere manier is nog niet zo 'fout '.

 • AmMy Consultancy

  Hoog nodig dat dit besproken wordt en als het lukt verboden wordt. Respectloos om gaan met dieren heeft niets met religie te maken, dat is iets wat tussen de oren zit. Immers als ze zelf wat markeren en geopereerd moeten worden dan worden ze toch ook eerst verdoofd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.