Home

Nieuws 1 reactie

Brazilië opent grens voor Nederlandse peren

Den Haag - Brazilië heeft de grens geopend voor Nederlandse peren. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

De open grens is het resultaat van drie jaar intensief onderhandelen door het ministerie van EZ, in nauwe samenwerking met de Nederlandse koepelorganisaties Frugi Venta en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en met steun van de Nederlandse Ambassade in Brasilia. "Na China zullen onze peren nu ook Brazilië gaan veroveren. Een mooi en belangrijk handelsresultaat. Na de afgekondigde handelsboycot van Rusland is het openen van nieuwe deuren voor onze producten een van de speerpunten in 2015. We zijn het jaar goed begonnen!", aldus staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken.

Na China is Brazilië nu het tweede land dat in korte tijd haar grens voor Nederlandse peren heeft geopend. Het Nederlandse exportpotentieel van peren naar Brazilië wordt vanaf het oogstseizoen 2015 geschat op circa €5 miljoen en zal de jaren daarop naar verwachting verder oplopen. Mogelijk 25 Nederlandse fruitexporteurs zijn geïnteresseerd in de export van peren naar Brazilië.

Eén reactie

  • ed12345

    Dit verbaast me een beetje Brazilie met een zo uiteenlopend klimaat met goedkopere arbeid ,je zou zeggen dat kunnen daar zelf wel .Ook de logistiek is gecompliceerder dus kostbaarder dan naar Rusland .Maar PRIMA als er maar verkocht wordt

Of registreer je om te kunnen reageren.