Home

Nieuws

Boekhouding-onderzoek bij Emsland Group

Emlichheim – Advocaten en accountants van accountantskantoor KPMG onderzoeken de boekhouding van Emsland Group. Aanleiding van het onderzoek is het ontslag op staande voet van de twee directieleden Hubert Eilting en Michael Schonert half december. De twee zouden zich schuldig hebben gemaakt aan 'opvallende gebeurtenissen'. Regionale kranten berichten dat de zichzelf verrijkt zouden hebben bij contractonderhandelingen.

De Raad van Bestuur zou in de zomer van 2014 al 'onregelmatigheden' hebben ontdekt, waarna in oktober een vertrouwensbreuk ontstond tussen de Raad en de twee directeuren. De Raad besloot toen begin december Udo Hinkelmann te benoemen als derde directielid, om zaken te verhelderen. Emsland Group heeft geen aangifte tegen de twee oud-directieleden gedaan, maar het Duitse openbaar ministerie heeft zich intussen wel bij Emsland Group gemeld.

Eén plek in de directie is inmiddels ingevuld door Gerrit-Jan Wesselink. Wesselink was hoofd grondstofzaken bij Emsland Group. Emsland Group is nog op zoek naar een derde directielid van buiten Emsland Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.