Home

Nieuws 1 reactie

Bio-product blijft bio, ondanks zonnebloemkoek

Zwolle - Het deel van de partij vervuilde zonnebloemkoek uit Oekraïne dat in Nederland terecht is gekomen, is uit de handel genomen. Dat meldt controle-organisatie Skal.

Een flink deel van deze zonnebloemkoek was echter al vervoederd. In de partij zijn de stoffens metalaxyl (fungicide) en thiamethoxam (insecticide) aangetroffen. Biologische kippen, varkens en melkvee, die met het product zijn gevoerd, behouden hun biologische status. Ook producten van deze dieren behouden die status. Skal en de voedsel- en warenautoriteit NVWA melden niets over eventueel aangetroffen gehalten aan residu in producten van deze dieren.

Eén reactie

  • bbuizer

    Als er gehalten in dieren zijn onderzocht, zou daarover toch op zijn minst iets aan duidelijkheid moeten worden gegeven. Transparantie is ook hier van groot belang! Dus, Skal, NVWA, zeg iets over de gevonden waarden en over de reden(en) waarom de dieren de biologische status konden behouden. Ik gun het die dieren graag, daar niet van ;-)

Of registreer je om te kunnen reageren.