Home

Nieuws 4 reacties

Biggensnijder dient Obama van repliek

Washington - Senator Joni Ernst uit de staat Iowa zal volgende week de officiële reactie van de Republikeinse Partij op de State of the Union van de Democratische president Barack Obama uitspreken.

Ernst is pas sinds begin dit jaar lid van de Senaat. Zij kreeg in de verkiezingscampagne vorig jaar bekendheid door een spotje waarin zij als boerin pochte op haar ervaring als castreerder van biggen en beloofde 'die in Washington te laten krijsen' door de overheidsuitgaven en het aantal regels terug te dringen.

Obama spreekt de Amerikaanse 'troonrede' dinsdag uit. Ernst is de eerste vrouwelijke senator uit de landbouwstaat Iowa en ook de eerste vrouwelijke veteraan die in de Senaat is gekozen. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een 'eerstejaars' senator de officiële Republikeinse reactie op de State of the Union van een Democratische president uitsprak.

Laatste reacties

 • joannes

  Dat is óók een Politica! Het zou goed wezen, dat Thieme bij haar in de leer ging over agro beleid en belang!

 • Fermer

  @joannes, je zou misschien beter kunnen zeggen 'dat is wel een Politica'! Een VS veteraan, en je weet dat de army in de VS nog wel wat voorstelt, en tevens boerin uit een echte landbouwstaat, Iowa, waar men het klappen van de zweep persoonlijk kent ( zie op connect Paysanne). Maar ja, in het politiek zeer correcte Nederland, daar is iemand van de Republikeinse Partij in de VS toch het slechts een 'BIGGENSNIJDER'.

 • Marco22

  Hier stel je pas wat voor als jaren de student hebt uitgehangen en in talrijke commisies hebt gezeten en je een weg naar boven hebt gelikt.
  Mensen die denken dat besturen en politieke spelletjes spelen het zelfde is.
  Mensen die met de poten in de modder hebben gestaan en de klappen van de zweep kennen vind je de politiek niet.

 • veluwsboertje


  Als zij het is die op de foto staat ziet ze er niet onaardig uit voor een
  biggensnijder

Of registreer je om te kunnen reageren.