Home

Nieuws

27 Biologische bedrijven in Brandenburg op slot

Potsdam- Het consumentenministerie van de Duitse deelstaat Brandenburg heeft 27 biologische bedrijven tot nader order gesloten voor levering aan de markt.

Volgens het ministerie hebben deze bedrijven net als de eerder gesloten bedrijven in Meckelenburg-Voor-Pommeren en Nedersaksen gebruik gemaakt van met gewasbeschermingsmiddelen vervuild voer uit Oekraïne. Dit zou via een Nederlandse exporteur aan Duitse afnemers zijn verkocht. Maandag werd duidelijk dat op die manier tegen de 2.000 ton in Duitsland terecht is gekomen. In totaal hebben zo'n 50 biologische bedrijven het voer aan hun veestapels toegediend. In de meeste gevallen betreft het legbedrijven, maar het voer (perskoeken van zonnebloempitten) is ook aan runderen en schapen gevoerd. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.