Home

Nieuws

Duitse landbouw bekritiseert zichzelf op punt van biodiversiteit

Frankfurt am Main - De Duitse landbouwsector krijgt in zijn eerste duurzaamheidsrapport uit eigen keuken lof maar ook kritiek.

Dat stelt de opsteller van de rapportage, landbouwbevorderingsorganisatie de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG). De kritiek draait om de te geringe duurzaamheid op het punt van de biodiversiteit. Vooral de teruglopende soortenrijkdom bij de vogels op landbouwgrond baart zorgen. Positief heeft de sector zich daarentegen ontwikkeld inzake de vermindering van residu van gewasbeschermingsmiddelen in grondwater en levensmiddelen. Op de goede weg bevindt de landbouw zich verder ook qua productiviteitsontwikkeling, energiedoelmatigheid en areaalgebruik.

Volgens DLG-voorzitter Carl-Albrecht Bartmer is de landbouw met het rapport de eerste bedrijfstak in Duitsland die zich op eigen initiatief heeft onderzocht op duurzaamheid en daarbij zichzelf niet alleen lof toezwaait maar ook de vinger op zere plekken heeft durven leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.