Home

Nieuws

Zuid-Holland: ganzen met rust laten in strenge winter

Den Haag - Overwinterende ganzen in Zuid-Holland moeten met rust gelaten worden bij streng winterweer, ook als ze op kwetsbare gewassen zitten. Die aanvulling op het ganzenbeleid is donderdag aangenomen in Provinciale Staten van Zuid-Holland.

In normale weersomstandigheden mogen de ganzen van deze percelen verjaagd worden met ondersteunend afschot, maar moeten ze verder met rust gelaten worden. In Zuid-Holland geldt een winterrust van 1 november tot 15 februari, en in een deel van de provincie tot 1 maart. Overzomerende ganzen worden bestreden, conform het ganzenplan van de G-7, dat in 2013 sneuvelde. Welke aantallen ganzen in de zomer acceptabel zijn, is niet vastgesteld, evenmin als een referentiebedrag voor de schade die ze mogen aanrichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.