Home

Nieuws 1 reactie

Windmolens veroorzaken daling woningprijzen

Amsterdam – Windmolens binnen een straal van 2 kilometer van een woning zorgen voor lagere woningprijzen. Dat blijkt uit een onderzoek door economen van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Gemiddeld daalt de waarde van een woning met €3.500 tot €5.600 wanneer er een windmolen nabij wordt gebouwd. Zelfs 2 tot 3 jaar voordat er gebouwd wordt kan een aankondiging al tot waardedaling van nabijgelegen huizen leiden. De onderzoekers concluderen dit na het analyseren van cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars uit de periode van 1985 tot 2011. Van de meer dan 2 miljoen woningen die in deze periode verkocht werden, waren er 80.000 waarbij binnen een straal van 2 kilometer een windmolen stond of werd geplaatst.

De huizenprijzen daalden hierdoor 1,4 tot 2,3 procent ten opzichte van vergelijkbare woningen in de omgeving, zonder windmolen. De onderzoekers bevelen aan om windmolens in dunbevolkte gebieden te plaatsen, bijvoorbeeld op zee, of om omwonenden te compenseren.

Eén reactie

  • ed12345

    Onderzoekers komen altijd met van die verhalen van alles moet zo ver mogelijk weg ook boerderijen ,maar men wil wel eten en stroom gebruiken openbaar vervoer hebben de vuilnis bij de weg zetten enz.

Of registreer je om te kunnen reageren.