AlgemeenNieuws

Waarschuwingssysteem tegen dierenmishandeling

Maarsbergen – Dierenbeschermers zijn begonnen met het opzetten van een telefonisch waarschuwingssysteem tegen de mishandeling van dieren.

Aanleiding voor het ‘dierenalert’ is de recente mishandeling van paarden in de regio Utrecht. Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld bij weilanden bordjes komen te hangen met daarop een nummer dat iedereen kan bellen als ze iemand een dier zien mishandelen of zich verdacht zien gedragen. Mensen uit de buurt worden dan gewaarschuwd, vertelt initiatiefnemer Henk ten Napel.

Hij was vrijdagavond in Maarsbergen op een bijeenkomst, waar dit met ruim vijftig gelijkgestemden besloten is. Ook dient altijd de politie te worden gebeld, zeker als iemand op heterdaad wordt betrapt. Op de bijeenkomst was eveneens de politie aanwezig, die volgens Ten Napel ook geïnteresseerd is in de meldingen.

Ten Napel zegt dat het beslist niet de bedoeling is dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. “Er moet vooral een preventieve werking van uitgaan.” Voor het systeem is de website dierenleedpreventie.nl in de lucht.

Beheer
WP Admin