Home

Nieuws 1332 x bekeken 4 reacties

Waarschuwingssysteem tegen dierenmishandeling

Maarsbergen - Dierenbeschermers zijn begonnen met het opzetten van een telefonisch waarschuwingssysteem tegen de mishandeling van dieren.

Aanleiding voor het 'dierenalert' is de recente mishandeling van paarden in de regio Utrecht. Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld bij weilanden bordjes komen te hangen met daarop een nummer dat iedereen kan bellen als ze iemand een dier zien mishandelen of zich verdacht zien gedragen. Mensen uit de buurt worden dan gewaarschuwd, vertelt initiatiefnemer Henk ten Napel.

Hij was vrijdagavond in Maarsbergen op een bijeenkomst, waar dit met ruim vijftig gelijkgestemden besloten is. Ook dient altijd de politie te worden gebeld, zeker als iemand op heterdaad wordt betrapt. Op de bijeenkomst was eveneens de politie aanwezig, die volgens Ten Napel ook geïnteresseerd is in de meldingen.

Ten Napel zegt dat het beslist niet de bedoeling is dat mensen voor eigen rechter gaan spelen. "Er moet vooral een preventieve werking van uitgaan.'' Voor het systeem is de website dierenleedpreventie.nl in de lucht.

Laatste reacties

 • Mozes

  Wat een hopeloos geval die Henk ten Napel. Hij is mij nog bekent van enige jaren geleden toen bij ons de zaak van 'de beul van Twente ' speelde. Ook toen werden paarden en soms schapen mishandelt. Altijd in de geslachtsdelen die soms volledig werden afgesneden. Heel Twente voelde onder de klompen aan dat dit een voorbode was van groter onheil. Dat de dader een zwaar gestoord persoon moest zijn die vanwege de gerichtheid op geslachtsdelen pervers gedreven was. Iedereen begreep dat het een kwestie van tijd zou zijn dat ook mensen aangevallen zouden worden. Om geen paniek te veroorzaken heeft de politie zich wat op de vlakte gehouden maar later bleek dat zij van begin af aan inzagen dat ze met een potentiële seriemoordenaar te maken hadden. Ze hebben al vroeg in het onderzoek advies gevraagd bij de FBI in de VS. Alleen Henk ten Napel en medestanders gingen uit van gewone mensen die in groepsverband voor de lol dieren mishandelden. Hij ging samen met medestanders zelf op onderzoek uit waarbij, naar later bleek, zij de politie ernstig hebben gehinderd. Hij heeft de politie zo ernstig gehinderd dat boeren in de omgeving door de politie zelfs gewaarschuwd werden om geen informatie aan ten Napel te geven. Het ging zover dat Henk ten Napel zelf enige tijd door de politie verdacht is geweest.
  Wordt vervolgt.....

 • Mozes

  Vervolg: het duurde een jaar tot anderhalf jaar. Soms met tussenpozen waarin niets gebeurde. Op een gegeven moment werd een jonge vrouw die in het buitengebied aan het joggen was, aangevallen door iemand die plotseling uit de struiken kwam met een mes aan een lange stok. Ze had geluk dat er net op dat moment een auto aankwam wat haar het leven heeft gered. In de maanden daarna werden weer dieren gevonden waar de geslachtsdelen van afgesneden waren. Er werd nog iemand aangevallen die het overleefde, daarna werd in het park in Enschede een zwerver gevonden de vermoord was. Zijn geslachtsdelen waren afgesneden. Later bleek dat de dader die gebruikte voor 'seksuele experimenten' en ook een deel had opgegeten. Het viel op dat in nachten dat dieren werden aangevallen geen mensen werden aangevallen en in nachten dat mensen werden aangevallen werden geen dieren aangevallen. Een aanwijzing dat het om dezelfde dader ging.

  Uiteindelijk werd de dader gevonden: het was een genezen TBS-er. Nieuw onderzoek wees uit dat hij onbehandelbaar was en nooit meer terug kon naar de samenleving. Hij is tot levenslang veroordeelt.
  Wordt vervolgt......

 • Mozes

  Vervolg: de huidige dier-mishandelingen zijn identiek aan de mishandelingen die toentertijd in Twente hebben plaats gevonden. Henk ten Napel weet dus uit ervaring dat dit soort mishandeling het werk is van een zeer zwaar en gevaarlijk gestoord persoon. Hij weet ook uit ervaring dat de politie dit ook wel weet. Hij weet ook uit ervaring dat de politie in het belang van het onderzoek hier niet wat over naar buiten brengt waardoor het lijkt alsof men er niet veel op uit doet terwijl achter de schermen de afdeling zware geweldsmisdrijven met man en macht bezig is.

  Die oelewapper van een ten Napel weet dat onnozele dieractivisten hier niets aan kunnen bijdragen maar alleen in de weg kunnen lopen. Net zoals toen in Enschede.
  En toch doet hij het weer!!!

 • dutch kiwi

  Mozes mischien moet ie maar advies vragen Hans Kriek,die nu in NZ bij de dierenbescherming betaalt word,en nogal eens op de tv wil,voor bv koeien die lekker warm en goed gevoed in een stal onder te brengen,wat hier wat meer voorkomt in de laatste jaren ,zeker in nattere veegebieden ,

Of registreer je om te kunnen reageren.