Home

Nieuws 13 reacties

Vion schikt conflict met ontslagen directeur

Den Bosch - Vleesverwerker Vion heeft het conflict met voormalig financieel directeur Kenaad Tewarie over zijn ontslag vrijdag geschikt. Het bedrijf betaalt €675.000 schadevergoeding aan de directeur, die maar 5 maanden in dienst was. Partijen zijn dat vrijdag overeengekomen tijdens een kort geding.

Tewarie kwam op 1 september 2013 als financieel directeur in dienst bij het vleesbedrijf, dat al met veel problemen kampt. "Een verschil van inzicht over het te voeren beleid", werd in februari als reden voor het vertrek van de financieel directeur genoemd.

Tewarie stapte naar de rechter omdat hij meent dat zijn ontslag onredelijk was. Hij claimde €2 miljoen. Vion wilde niet meer dan 2 ton betalen.

De financieel directeur meent dat hij is weggestuurd omdat de nieuwe algemeen directeur Michiel Herkemij de samenwerking met hem niet zag zitten. Vion onthulde vrijdag dat aandeelhouder ZLTO vanwege het gebrek aan vertrouwen op het snelle ontslag van de financieel directeur heeft aangestuurd.

Tewarie reageerde vrijdag tevreden over de schikking. "Ik heb altijd gestreefd naar een snel compromis'', zei hij.

Vion is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en is de laatste jaren geplaagd door mislukte overnames, tegenvallende resultaten en vleesschandalen.

Laatste reacties

 • varkentjeeee

  dit zou dus absolute niet mogen kunnen, als ik iets niet goed doe word ik gestraft of kost het mij geld. maar ik krijg niet effe 7 ton op me rekening gestort.

 • joannes

  Die nieuwe algemeen directeur Michiel Herkemij! Waar zijn de baten? Het is duidelijk dat er Kosten zijn! Gewoon op vinden zo blijkt! Hoe makkelijk!

 • Wim Toornstra

  675000euro is lachertje voor de VION. Met de schoftterig lage prijs waar ze hun trouwe varkens leveranciers mee afschepen is dit allang terug verdiend.

 • husky

  En hebben juilie gisteren de uitzending gezien de meiden vd vleesindustrie?
  Jonge poolse meiden die 10 uur per dag eentonig werk verrichten tegen een schijntje terwijl de uitzendbureaus(lees koppelbazen) ze ook nog flink laten betalen voor een krot) en de verwekende industrie en supermarkten dus over de rug vd varkenshouders en poolse meiden grof geld verdienen

 • g.g

  te belachelijk voor woorden.en daar laat ik het maar bij

 • w v gemert

  Weer weekje 5 Eurocent minder betalen dan de markt aan die varkens boeren en het is weer geregeld. Op Herkemij kan vertrouwen.

 • boerkebrabant

  ja, herkemij ging bezuinigen, als ie tewarie gewoon had laten werken, of direct 5 ton had betaald was vion beter af geweest als nu.
  maar ja, wijsheid komt met de jaren!

 • trijnie

  Zo vlot verdienen de boeren het niet.....het is van de gekke en het gebeurt gewoon, doodgewoon.

 • eppenzolder

  Heb het ook gezien Husky, en inderdaad te gek voor woorden. Voor deze uitzending was de Keuringsdienst van Waarde op de buis over de goedkope bananen van Jumbo. Schandalig hoe de supermarkten iedereen in de keten uitbuiten.

 • jeanjean

  Al deze ,, hoge'' heren komen allemaal van de zelfde school.In het frans
  noemen ze deze school de L'ENA of te wel hoge school voor topamtenaren.Het eerste wat de leerlingen op deze school leren is, hoe je 'n kip kaal kunt plukken zonder de ze kakelt !!!!

 • drikhend

  Mogelijk dat Kenaat Tewarie wel wist hoe om te gaan met boeren en inkopers . En dan kan er verschil van inzicht ontstaan . Want geeft men hier aan toe . Is het net of dat men bekend in verleden verkeerd bestuurd en gehandeld te hebben . Want de brokken vliegen al lang in het rond . En zijn niet in Kenaat zijn tijd ontstaan . Hij heeft gelijk dat hij schade vergoeding wil . Maar het is te gek dat dit zo moet en kan . En dat verkeerd besturen en handelen gaat mogelijk gewoon door . De ondergang is een kwestie van tijd . Dit bedrijf is te groot geworden en onbeheersbaar . Maar ergste is dat we in de slachterij wereld te veel van dit bedrijf afhankelijk zijn . Er moeten gewoon meer markt partijen komen . Zodat de boeren minder afhankelijk zijn van weinig partijen . Maar aangezien dit niet gebeurt . Mag VION eigenlijk niet weg vallen .

 • drikhend

  Verder zie je overal dat Dames en Heren van buiten de agrarische wereld bedrijven gaan aansturen in de aanverwante sector . En ze dus eigenlijk zakenpartner van de boer worden . Maar het ergst is dat deze mensen nul binding met de agrarische wereld hebben en alleen meer € tekens in hun gedachte hebben . En dan kan de producent van de grondstoffen uitgebuit worden . Dus bv lage opbrengst prijs varkens .En liefst arbeiders voor weinig geld . Bedrijf uitbuiten en voordoen dat goed gaat er dik salaris uittrekken en bonus toe . En vertrekken met vette bonus als schip nog net niet aan zinken is . Een ander ruimt de rommel wel weer op .Witte boord criminelen zijn in alle sectoren actief .Waarom zijn er in de zelfde markt familie bedrijven die geld verdienen en niet slecht in het nieuws komen

 • Vibank

  Helemaal niet belachelijk
  Zo werkt de wereld
  Kunnen wij nog een heleboel van leren

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.