AlgemeenNieuws

Vion schikt conflict met ontslagen directeur

Den Bosch – Vleesverwerker Vion heeft het conflict met voormalig financieel directeur Kenaad Tewarie over zijn ontslag vrijdag geschikt. Het bedrijf betaalt €675.000 schadevergoeding aan de directeur, die maar 5 maanden in dienst was. Partijen zijn dat vrijdag overeengekomen tijdens een kort geding.

Tewarie kwam op 1 september 2013 als financieel directeur in dienst bij het vleesbedrijf, dat al met veel problemen kampt. “Een verschil van inzicht over het te voeren beleid”, werd in februari als reden voor het vertrek van de financieel directeur genoemd.

Tewarie stapte naar de rechter omdat hij meent dat zijn ontslag onredelijk was. Hij claimde €2 miljoen. Vion wilde niet meer dan 2 ton betalen.

De financieel directeur meent dat hij is weggestuurd omdat de nieuwe algemeen directeur Michiel Herkemij de samenwerking met hem niet zag zitten. Vion onthulde vrijdag dat aandeelhouder ZLTO vanwege het gebrek aan vertrouwen op het snelle ontslag van de financieel directeur heeft aangestuurd.

Tewarie reageerde vrijdag tevreden over de schikking. “Ik heb altijd gestreefd naar een snel compromis”, zei hij.

Vion is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en is de laatste jaren geplaagd door mislukte overnames, tegenvallende resultaten en vleesschandalen.

Beheer
WP Admin