Home

Nieuws

Van Arendonk kondigt overnames aan

Dronten - Van Arendonk Mechanisatie heeft een principeakkoord gesloten tot overname van Landbouwmechanisatiebedrijf VLM in Ermelo en de dealeractiviteiten van Gebr. De Vor in Achterveld. De overname past in het nieuwe dealerbeleid van de Mechan-groep, waar De Vor onder valt.

Van Arendonk, Fendt-dealer in Flevoland, wil met de overname haar positie als professionele Fendt-dealer verstevigen. De locatie in Ermelo zal de komende jaren open blijven en verder worden geprofessionaliseerd. In de buurt van Achterveld wordt een nieuw servicepunt opgericht. Het personeel van VLM en de betrokken medewerkers van De Vor worden mee overgenomen door Van Arendonk.

Het nieuwe werkgebied voor Van Arendonk strekt zich uit over de Veluwe, vanaf Elburg, Nunspeet, Putten tot Barneveld, Ede, Amersfoort en Huizen. Van Arendonk verwacht in dit gebied naast Fendt, ook diverse andere merken te vermarkten, waaronder Lemken, JCB, Agrifac en Areco. Nieuw voor Van Arendonk is het reeds bestaande Krone-dealerschap van VLM en De Vor.

Mechan-groep wil, ook in het Fendt-huisrayon van De Vor, het beste bieden voor bestaande en nieuwe De Vor-klanten. In Van Arendonk ziet Mechan-groep een professionele Fendt-dealer die dit op een kwalitatief hoogwaardige wijze kan voortzetten, uiteraard in combinatie met de vertrouwde gezichten die nu vanuit De Vor en VLM de klanten bedienen.

De naam De Vor zal aan de nieuwe onderneming verbonden blijven zowel in Ermelo als ook op de locatie dicht bij Achterveld.

In Achterveld wordt de locatie van De Vor momenteel omgebouwd tot Agco Experience Centrum. Daardoor is het niet mogelijk op deze locatie ook de dealeractiviteiten te continueren. Door het starten van een dealerfunctie, zeer dicht in de buurt van Achterveld, kan de continuïteit voor klanten gegarandeerd worden.

Dit voorgenomen besluit zal worden voorgelegd ter beoordeling aan de groepsondernemingsraad van de Mechan-groep.

Van Arendonk is een landbouwmechanisatiebedrijf met vestigingen in Dronten en Zeewolde. Het bedrijf met 18 medewerkers richt zich momenteel op de professionele Flevolandse agrariër. Door de overname zal Van Arendonk zich ook meer op de loonwerksector en de niet-agrarische markt gaan richten. Van Arendonk heeft naast Fendt ook Valtra, het ander Agco-merk, in huis.

Of registreer je om te kunnen reageren.