Home

Nieuws 604 x bekeken 2 reacties

Twijfels over fijnstofmetingen Witveldweg

Horst aan de Maas - Actiegroep Behoud de Parel die zich verzet tegen de komst van het Nieuw Gemengd bedrijf (35.000 varkens en 1,2 miljoen vleeskuikens) in het gebied Witveldweg in de gemeente Horst aan de Maas, heeft grote twijfels over de fijnstofmetingen in dit gebied. De actiegroep trekt de conclusie dat het Nieuw Gemengd Bedrijf er niet bij moet komen omdat dan de fijnstofconcentraties te hoog worden.

De actiegroep baseert zich op onderzoek van Teus Hagen, gepensioneerd wiskundige. Hagen downloadde ruim een half jaar de meetgegevens van het station en vergeleek ze met overheidsrapporten. Hij concludeert dat er veel fouten en missers zijn gemaakt bij de metingen en ook dat er gedurende bepaalde perioden niet is gemeten. Ook constateert Hagen dat de gemeten waarden aan de Witveldweg hoger zijn dan de waarden die worden gemeten in Maastricht en dat de huidige gemeten waarden op grens van de geldende normen liggen.

De actiegroep heeft het rapport deze week aangeboden aan de gemeenteraad en heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur.

Laatste reacties

  • somporn

    Zijn wel meer hoogleraren die iets anders op papier zetten dan alleen de waarheid!!

  • Burnetti

    @somporn je opmerking wekt echt vertrouwen!

Of registreer je om te kunnen reageren.